© AP

© AP

© AP

1 / 3

Twee doden bij schietincident met politie in Chicago

De politie van Chicago was zaterdagochtend (plaatselijke tijd) betrokken bij een schietincident waarbij twee zwarten om het leven kwamen. Dat melden Amerikaanse media. Het incident gebeurde terwijl de politie van Chicago al maanden onder vuur ligt voor schietincidenten waarbij zwarten sneuvelden.

De slachtoffers zijn een 55-jarige vrouw en een 19-jarige man.

In een persbericht laat de politie weten dat de agenten werden opgeroepen vanwege een geval van “huiselijk geweld”. “Toen ze aankwamen troffen ze een agressief individu aan, wat ertoe leidde dat de agent zijn wapen afvuurde. Daarbij raakten twee individuen dodelijk gewond”, aldus de politie volgens CNN. Later liet de politie weten dat een 55-jarige vrouw zaterdag door een agent “per ongeluk werd geraakt en op tragische wijze werd gedood”. De betrokken agent mag dertig dagen enkel administratieve taken uitvoeren, aldus de politie. Volgens mediaberichten zou de 19-jarige jongeman een baseballknuppel bij zich hebben gehad. Ook hij werd gedood

Het schietincident gebeurde twee dagen nadat manifestanten tijdens protesten tegen de politie in Chicago een deel van een winkelcentra in de stad blokkeerden. Ze protesteerden onder meer tegen het feit dat het dertien maanden heeft geduurd vooraleer de bewakingsbeelden werden vrijgegeven van de schietpartij waarbij agent Jason Van Dyke de 17-jarige Laquan McDonald doodschoot.

Justitie onderzoekt momenteel of de politieafdeling van Chicago zich schuldig heeft gemaakt aan schendingen van de mensenrechten.

Nu in het nieuws