© BELGA

STVV en OHL spelen gelijk in ‘strijd der promovendi’

Sint-Truiden en OH Leuven hebben op Staven de punten gedeeld in de ‘strijd der promovendi’. OHL stond lange tijd op voorsprong na een dubieus doelpunt van Asamoah. In een dolle slotfase leek STVV er dan over te gaan met goals van Hendrickx en Mahlangu, maar OHL toonde veerkracht en maakte via Ngawa meteen weer gelijk, eindstand: 2-2.

Jef Van Hoofstat

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Sint-Truiden

OHL

Junior Edmilson zat niet in de kern bij Sint-Truiden: volgens coach Chris O’Loughlin trainde de Braziliaan de afgelopen dagen “niet goed” en is hij “te veel met randzaken bezig”. Bovendien moest de Noord-Ier ook net voor de wedstrijd van doelman wisselen: eerste keuze William Dutoit moest met griep in bed blijven, zo kreeg Yves De Winter voor de tweede week op rij zijn kans onder de lat. Bij OHL zette Emilio Ferrera Reynaud terug centraal in de verdediging, ook Jordan Remacle keerde terug uit blessure.

OHL begon ook het best aan de wedstrijd, maar het vele balbezit leverde te weinig op. Maar net toen de Leuvenaars wat gas terugnamen en STVV in de wedstrijd leek te komen, opende OHL op het half uur toch de score. Bij een lange bal van Trossard duwde OHL-spits Asamoah de Japanner Ono tegen doelman De Winter, waardoor beide STVV-spelers buiten strijd waren. Diezelfde Asamoah kon profiteren en hoefde het balletje maar in het doel te deponeren. Een dubieuze voorsprong voor OHL na een half uur spelen... STVV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar uit de offensieve bloedarmoede bleek hoe zwaar de afwezigheid van Edmilson wel woog.

Meteen na rust kreeg Jordan Remacle een uitgelezen kans op de 0-2, maar hij wachtte alleen voor De Winter te lang om af te werken en legde dan slecht af naar Croizet. Daarna schakelde STVV een versnelling hoger, en nam de thuisploeg het commando over: twintig minuten voor tijd werd dat beloond met de gelijkmaker van Gaëtan Hendrickx. Het jonkie haalde verrassend uit vanop afstand en zag zijn pegel voorbij een verraste Riou vliegen. STVV bleef komen en leek tien minuten voor tijd ook op weg naar de zege, toen nieuwkomer May Mahlangu een voorzet van Rherras binnenbuffelde: 2-1! Maar OHL toonde grote veerkracht, en maakte twee minuten later alweer gelijk. Een kopbal van Houdret strandde op de lat, maar Ngawa was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schuiven. In de extra tijd hadden de bezoekers bij een heet standje voor doel nog een uitgelezen kans om de volle buit te pakken, maar ze lieten dat onbegrijpelijk na.

Sint-Truiden komt zo naast Standard en KV Kortrijk op de negende plaats met 25 punten, OHL laat de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met Moeskroen op de veertiende plaats. De Leuvenaars hebben nu 19 punten, drie meer dan rode lantaarn Westerlo dat morgen nog speelt op het veld van KV Oostende.

Belangrijkste fases:

4’ - OHL is niet onaardig gestart. Remacle zet zich door op rechts en zorgt voor het eerste doelgevaar. Zijn schot mist echter overtuiging, een oprapertje voor De Winter.

10’ - Bij STVV blijft iedereen staan wanneer Croizet diepgestuurd wordt. De Fransman mag echter doorgaan, maar zet dan blind voor. Bij OHL is niemand gevolgd en de bal belandt aan de cornervlag.

12’ - Remacle moet even bekomen van een luchtduel met Cuevas. De Chileen van STVV beukt met de schouder hard in op Remacle, die even blijft liggen, maar na verzorging toch verder kan.

29’ - DOELPUNT! Er lijkt even een opname bezig te zijn van Comedy Capers op Stayen. Bij een verre bal van Trossard lopen Ono en De Winter mekaar ondersteboven. Asamoah hoeft het balletje op die manier maar in het doel te deponeren. In de herhaling blijkt echter dat Ono een duw krijgt van Asamoah en zo tegen zijn doelman botst. Dit doelpunt mocht dus zeker afgekeurd worden.

37’ - Een voorzet van Hendrickx wordt gevaarlijk wanneer Reynaud de bal doet afwijken richting eigen doel. Riou laat zich echter niet verrassen en gaat goed plat.

47’ - STVV gaat bij het begin van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een voorzet van Hendrickx wordt weggekopt.

50’ - Remacle wordt door de buitenspelval geloodst en heeft de 0-2 aan de voet. Hij wacht echter te lang en legt dan slecht breed voor Croizet. Dit had de doodsteek voor STVV kunnen en moeten zijn.

55’ - De eerste echt goede hoekschop van Schoofs levert meteen gevaar op. Maar het gevaar is meteen geweken na een overtreding op doelman Riou.

60’ - STVV schakelt een versnelling hoger en begint duels te winnen. Het thuisplubliek gaat meteen achter de ploeg staan.

66’ - Bostock lepelt de bal voorbij iedereen naar de tweede paal. Croizet, die net te laat komt, ziet de bal voorlangs gaan. Hier komt STVV goed weg.

72’ - DOELPUNT! Hendrickx haalt verrassend uit. Riou staat een paar meter voor zijn doel en heeft geen verhaal tegen de pegel van de youngster van STVV. Het schot verdwijnt via de lat in doel!

82’ - DOELPUNT! Erop en erover! STVV blijft aandringen en bij een voorzet van Rherras buffelt Mahlangu de 2-1 binnen.

84’ - DOELPUNT! Kan het nog gekker? OHL was nergens te bespeuren in de tweede helft, maar twee minuten na het tweede doelpunt van STVV staan de bordjes opnieuw gelijk. De kopbal van Houdret srandt op de lat, maar Ngawa is er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te schuiven.

90+2 ‘ - Bostock glipt op links door de buitenspelval en brengt de bal voor doel. Niemand krijgt de bal echter tegen de netten. Dit was de ultieme mogelijkheid voor OHL om de wedstrijd te winnen.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws