© Photo News

KV Mechelen legt AA Gent verdiend over de knie

Geen uitgesteld kerstfeest voor AA Gent. De Buffalo’s sloten hun wonderjaar 2015 af in mineur. KV Mechelen bleek in eigen huis frisser en boekte een verdiende 2-0 zege dankzij twee goals na de pauze.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Mechelen

AA Gent

KV Mechelen nam de wedstrijd vanaf minuut één in handen. Sels moest al vroeg zijn beste reflexen tonen op een uithaal van de doorgebroken Verdier. Aan de overkant liet Simon wel een uitgelezen kans liggen, door toedoen van een uitstekende Gillet. Nog voor het eerste kwartier ten einde was, moest Sels alweer aan de bak. Opnieuw was Verdier gevaarlijk, deze keer met een kopbal. Daarna kwam Claes zeer goed weg met geel na een aanslag op Simon. Het was een bitsige partij, waarin Sels uitblonk. Matthys stuitte op een sterke Gent-doelman. Diezelfde Matthys claimde op het halfuur een penalty na een fout van Mitrovic, maar kreeg geel voor een schwalbe. Vlak voor rust raakte Hanni nog de paal met een mooie stift.

De tweede helft begon een stuk gezapiger als de eerste. Gent kwam zelfs eerst dreigen, maar Depoitre knikte de bal over het doel van Gillet. In de 55e minuut ontplofte het AFAS-stadion. Matthys slalomde door de Gentse verdediging en legde de bal net op tijd opzij naar de meespurtende Hanni, die Sels eindelijk te grazen kon nemen: 1-0 Malinwa. Meteen na het fluitsignaal stond het bijna 1-1, maar De Witte tikte een voorzet van Milicevic net naast zijn eigen doel. Op het uur gaf Matthys Gent de nekslag: 2-0. De Buffalo’s hadden noch de kracht noch de inspiratie om wat terug te doen en Sels onderscheidde zich nogmaals op een poging van Verdier.

Opvallend: Het is pas de tweede nederlaag voor AA Gent dit seizoen. De Buffalo’s sluiten het jaar wel af als leider in de Jupiler Pro League.

Belangrijkste fases:

11’ Daar komt plots Malinwa eruit na een mislukte aanval van de bezoekers. Verdier wordt alleen weg gestuurd en spurt als een gek de blauw-witte verdediging van de mat. Enkel een attente Mats Sels kan met een beenveeg de achterstand voorkomen.

13’ ‘Wat ze bij KV Mechelen kunnen, kunnen wij ook’, moeten ze bij Gent denken. Simon houdt goed de buitenspelval in de gaten en omzeilt die perfect. Gillet verkleint zijn hoek echter goed en laat de snelle aanvaller het balletje niet tegen de touwen jagen. In de rebound kan niemand van Gent zijn voet ertegen zetten.

17’ KV Mechelen moet qua kansen niet veel onderdoen voor de landskampioen. Claes gooit een vrije trap in het pak waar Verdier de buitenspelval goed in de gaten houdt en op het juiste moment opduikt en kopt. Sels is wakker en reageert instinctief met een uitstekende redding.

24’ De Buffalo’s mogen zich in de handjes knijpen dat er ene Mats Sels in doel staat. Nielsen kopt het leer zomaar zonder te kijken door naar Tim Matthys die op een sterk keepende Mats Sels stuit.

36’ Ook bij KV Mechelen staat iemand goed op te letten in doel. Depoitre kopt het balletje panklaar voor Brecht Dejaegere die uitstekend uithaalt maar Gillet die met een kattensprong nog beter redding brengt.

44’ Hanni krijgt de handen op elkaar na van een op het eerste zich verloren bal een prachtige kans te maken. Bij Gent kopt Mitrovic het leer weer te zacht terug naar eigen doelgebied waardoor Hanni er nog achter kan. De hoek is echter veel te scherp en Sels belet hem goed de open kans maar met een magistraal stiftertje lukt Hanni de bal over Sels nipt tegen de paal. Fenomenaal!

55’ GOAL. Het AFAS-stadion in lichterlaaie want de Manenblussers staan op voorsprong tegen de landskampioen. Matthys slalomt zich door de Gentse verdediging en legt de bal dan net op tijd opzij naar de meespurtende Hanni die Sels eindelijk te grazen kan nemen met een schot tegen de touwen.

56’ Nog geen minuut na die goal reageert Gent. Milicevic penetreert de Mechelse zestien en legt het leer laag voor. De Witte gooit zich als een leeuw ertussen en schuift de bal maar nipt naast eigen doel.

62’ GOAL. KV Mechelen is op weg naar wat vooraf een grote stunt leek. Van Damme stuurt Matthys diep die zo langs een zich inhoudende Asara glipt en dan alleen op weg kan naar Sels. Een raak schot tegen de touwen volgt en Mechelen gaat aan het feesten.

73’ Het loopt niet zoals gepland in de blauw-witte verdediging. Gillet trapt een bal ver uit en weer Nielsen miskijkt zich volledig op de bal waardoor Verdier eens stevig kan uithalen. Sels voorkomt de vernedering met een kattensprong.

94’ De zes minuten extra lijken geen soelaas te zullen gaan bieden voor KAA Gent dat het Mechels fort niet breekt. Mitrovic is nog even dichtbij een doelpunt maar zijn kans waait nipt naast de paal.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws