© BELGA

Pollet kopt Charleroi naar de overwinning tegen Genk

Een bizarre wedstrijd tussen Charleroi en Racing Genk is geëindigd op een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. David Pollet scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, maar na afloop ging het vooral over dat bizarre incident enkele minuten eerder: het stadion leek eerst ontruimd te moeten worden wegens brandalarm, maar na wat verwarring werd gewoon verder gevoetbald.

Jef Van Hoofstat

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Charleroi

Genk

Racing Genk maakte de verre verplaatsing met ex-Zebra’s Kebano en Dewaest in de rangen. Peter Maes huldigde het principe “Never change a winning team”, en voerde geen enkele wijziging door. Bij Charleroi bracht coach Mazzu Willems in de plaats van N’Ganga, Marcq keerde terug uit schorsing en verving Baby.

De eerste helft was een amusant kijkstuk, waarin het spel constant op en neer ging. Genk was echter de enige ploeg die kansen kon bij elkaar kon voetballen, al waren de eerste pogingen van Bailey en Kabasele niet van die aard dat ze Charleroi-doelman Penneteau angst aanjoegen. In het laatste kwartier van de eerste helft schakelde Genk echter nog een versnelling hoger, een zwaar schot van Walsh verdiende een doelpunt, maar Penneteau pakte uit met een even fraaie redding. Bij een poging van Ndidi was de Charleroi-doelman wel geklopt, maar werd hij gered door de lat. Charleroi was lange tijd offensief onmondig voor rust, het thuispubliek verwarmde zich dan maar door ex-spelers Dewaest en Kebano onophoudelijk op de korrel te nemen. Net voor rust stak Charleroi dan toch de neus aan het venster, maar Genk-doelman Bizot moest zich niet gewonnen geven op pogingen van Willems, Pollet en (vooral) Marcq. Met een brilscore naar de kleedkamer, dus. Gezien het aantal kansen, mocht dat een klein wonder heten.

Na de pauze verloor Genk volledig de pedalen, Charleroi nam steeds meer het commando over. En net na het uur kwam het moment suprême: plots ging het brandalarm in het Stade du Pays de Charleroi af. Een automatische melding vroeg de supporters het stadion te verlaten, wat ook prompt gebeurde. Scheids Erik Lambrechts liet echter voortspelen, wat tot grote verwarring leidde op en naast het veld. En net toen Lambrechts wel iedereen naar binnen stuurde, bleek het loos alarm. Voortspelen dus, en David Pollet maakte dankbaar gebruik van het korte oponthoud: de spits kopte een strakke voorzet van Tainmont tegen de netten: 1-0.

Genk kwam niet echt meer in de buurt van Penneteau en blijft zo steken op een 6 op 9. In het klassement springt Charleroi over de Limburgers naar de zesde plaats.

Opmerkelijk:

Sebastien Dewaest was een sterkhouder bij Charleroi voor zijn transfer naar Genk, maar dat zijn de fans van de Carolo’s al vergeten: de verdediger kreeg de hele wedstrijd lang het thuispubliek op zijn dak, en werd voor de aftrap verwelkomd met een tifo: “Echte strijders spelen bij Charleroi.”

Belangrijkste fases:

2’ - Perbet haakt Buyens en de ex-speler van Standard gaat verhaal halen. Erik Lambrechts bedaart beide kemphanen.

13’ - Nu dan toch eindelijk applaus van de thuisaanhang voor Dewaest, en dat omdat hij terecht op de bon gaat. De verdediger komt te laat met z’n tackle op Pollet.

15’ - Kebano ontbindt zijn duivels in de vijandige zestien en hij ziet Bailey vrij staan. De jonge Jamaicaan trapt weliswaar over de bal.

15’ - Martos kan niet verder en wordt geblesseerd gewisseld. In de plaats van de kapitein van Charleroi komt de 20-jarige Zajkov.

20’ - Tainmont zoekt Perbet in de zestien, maar Kabasele reageert alert. Echte grote kansen blijven uit in deze match.

23’ - Buyens stuurt Buffel diep. Die wil Mata het nakijken geven aan de cornervlag, maar de flankspeler wordt foutief afgestopt. Penneteau kan de daaropvolgende vrije trap eventjes met de vuist raken, genoeg om het gevaar te laten wijken.

32’ - Walsh gaat stevig door op Tainmont en dat komt hem op een geel kartonnetje te staan. Maes is het niet eens met de beslissing van Lambrechts en gaat (tevergeefs) verhaal halen.

34’ - Als er 1 ploeg op voorsprong mag staan, dan is het wel Genk. Walsh neemt in de zestien een bal van Pozuelo meteen op de slof, maar Penneteau pakt uit met een fabelachtige reflex. Genk houdt er een corner aan over.

35’ - Penneteau kan slecht bij de corner en bokst de bal in de voeten van Ndidi. De middenvelder trapt meteen richting doel, maar zijn poging belandt op de lat.

40’ - De kapitein van Charleroi, Marcq, komt met zijn tackle te laat op Pozuelo. Lambrechts haalt zijn derde gele kaart uit zijn borstzak.

52’ - Perbet gaat neer in de zestien en wil een penalty voor een vermeende trekfout van Dewaest. Lambrechts houdt de lippen stijf op elkaar.

56’ - Voor de ogen van Penneteau geraakt een voorzet van Pozuelo niet weg. Nadat Marcq blijft liggen, fluit Lambrechts de aanval af.

57’ - Ook de supporters van Charleroi hebben vuurpijlen het stadion binnen gesmokkeld. Mambourg doet wat mistig aan nu.

59’ - Baby met de voorzet vanop rechts richting Perbet. De aanvaller krijgt er wel nog zijn voet tegen, maar de Fransman raakt het leer niet vol. Bizot kan makkelijk oprapen.

63’ - Er gaat een alarm af in het Stade du Pays de Charleroi en iedereen moet het stadion verlaten. Dat gebeurt beheerst, maar enkele minuten later worden de supporters terug toegelaten tot de tribunes. Na wat verwarring laat ref Lambrechts de spelers ook opnieuw het veld op komen.

67’ - GOAL! Na het oponthoud staat het opeens 1-0 voor Charleroi! David Pollet staat centraal helemaal alleen en hij kopt een uitstekende voorzet van Tainmont tegen de touwen!

72’ - Pollet bracht zijn seizoenstotaal zonet op 2, en hij wil er vanavond graag nog eentje bij doen. Hij neemt Bizot onder vuur met een listige poging, maar de goalie gaat goed plat. Racing Genk komt niet meer aan voetballen toe.

74’ - Het loopt niet meer voor de Limburgers en Maes grijpt in. Hij haalt Buyens naar de kant en gooit Igor De Camargo in de strijd.

83’- Tegen Moeskroen speelde hij nog een draak van een match, maar vandaag heeft Pollet zich herpakt: hard werken, veel lopen en scoren. De aanvaller heeft nu wel last van krampen en kan niet meer verder. Met Karel Geraerts brengt Mazzu een verdedigende middenvelder in de ploeg. De Karolo’s willen de 1-0 voorsprong verdedigen.

85’ - Bailey maakt vanuit het centrum ruimte voor zichzelf in de zestien. Zijn knal gaat over de kooi van Penneteau.

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

Meer voetbalnieuws