© BFM

© BFM

© BFM

1 / 3

Brand verwoest rijwoning en beschadigt aanpalende panden

Een hevige brand heeft zaterdagmiddag aan de Beiermolenstraat een woning in de as gelegd. Twee aanpalende huizen zijn voorlopig onbewoonbaar. Een vrouw van 61 raakte gewond.

mph

De brand is vermoedelijk rond 13.20u ontstaan nadat een kussen in de voorplaats van de woning van de alleenstaande Francine De Kort (61) tegen de kachel was beland. De vrouw raakte zelf buiten en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze was licht bevangen door de rook en wellicht heeft ze ook oppervlakkige brandwonden opgelopen.

Ook schade bij de buren

Toen de brandweer van Turnhout ter plaatse kwam stond het hele huis in lichterlaaie. “We zijn de interventie gestart vanuit twee bekommernissen”, zegt majoor Gert Bax van de brandweerzone Taxandria. “De brand zo spoedig mogelijk doven en uitbreiding naar de panden links en rechts van het huis voorkomen. Daar zijn we maar deels in geslaagd. Hierdoor is er zowel links als rechts van de vernielde woning brand-, rook en waterschade.” De panden zijn voorlopig onbewoonbaar.”

De woningbrand ging gepaard met een felle rookontwikkeling en een enorme hitte. Van twee woningen recht tegenover het vernielde huis zijn bijna alle ramen gebarsten. Om de brand helemaal te kunnen doven moest de gastoevoer naar de getroffen woningen een tijdlang dichtgedraaid worden.

Lees meer in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio