© AFP

Usain Bolt en Serena Williams zijn ‘Kampioen der Kampioenen’

De Jamaicaanse sprinter Usain Bolt en de Amerikaanse tennisster Serena Williams zijn zaterdag door de Franse toonaangevende sportkrant L’Equipe verkozen tot sportkampioenen van 2015.

Voor Bolt, die dit jaar op het WK atletiek in Peking goed was voor drie wereldtitels, was het al de vierde trofee. Serena Williams won afgelopen seizoen drie grandslamtoernooien en kreeg daarvoor de onderscheiding voor de derde keer in haar carrière. Op de erelijst volgen ze de Franse polsstokspringer Renaud Lavillenie en de Amerikaanse zwemster Katie Ledecky op.

De 29-jarige Bolt pakte vorige zomer in Peking goud op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter, meteen zijn derde WK-treble in zijn carrière. In de verkiezing van L’Equipe haalde hij het van de Servische tennisser Novak Djokovic en de Nieuw-Zeelandse rugbyspeler Dan Carter.

De 34-jarige Serena Williams greep op het US Open maar net naast de Grand Slam. Eerder had ze al de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon gewonnen. In de verkiezing van de Franse sportkrant haalde ze het met bijna honderd punten voorsprong op haar landgenote Katie Ledecky, vijfvoudig wereldkampioene in het zwemmen. De Franse wielrenster Pauline Ferrand-Prévot eindigde op de derde plaats.

Uitslag mannen:

1. Usain Bolt (Jam/atletiek) 818 ptn

2. Novak Djokovic (Ser/tennis) 736

3. Dan Carter (NZe/rugby) 409

4. Stephen Curry (VSt/Basket) 208

5. Lionel Messi (Arg/voetbal) 153

Uitslag vrouwen:

1. Serena Williams (VSt/tennis) 802 ptn

2. Katie Ledecky (VSt/zwemmen) 704

3. Pauline Ferrand-Prévot (Fra/wielrennen)318

4. Anna Feininger (Oos/ski) 237

5. Tina Maze (Sln/ski) 210

Meer sportnieuws