Bonnet verrast bij junioren in Heusden-Zolder

Thomas Bonnet heeft zaterdag de vierde manche van de Wereldbeker bij de junioren op zijn naam geschreven. De Fransman won in Heusden-Zolder de sprint van Jappe Jaspers. Tanguy Turgis vervolledigde het podium.

Veldrijden op Sportwereld.be

Het was onze landgenoot Jappe Jaspers die de beste start nam op het racecircuit en al in de eerste ronde nam hij enkele lengtes voorsprong. Achter hem volgde zijn ploegmaat Jens Dekker en niet veel verder bundelden de drie Fransen Thomas Bonnet, Mickael Crispin en Tanguy Turgis de krachten.

Halfweg cross maakte Dekker de aansluiting bij Jaspers en hoewel het duo stevig doortrapte, steeg de voorsprong op de achtervolgers nooit boven de tien seconden. Toen Dekker in de laatste ronde door een valpartij de koers moest verlaten met materiaalpech, slaagden Turgis en Bonnet er in om naar Jaspers te rijden. Bonnet zag zijn kans, vond een gaatje en nam net voor het oprijden van het asfalt enkele lengtes. Jaspers probeerde nog om hem in de spurt te remonteren, maar zonder succes. Turgis werd derde.

In het klassement van de Wereldbeker behoudt Jaspers zijn leiderstrui. Hij telt nu 220 punten, 60 meer dan de tweede in de stand, Jens Dekker. Tanguy Turgis staat derde met 130 punten.

Meer sportnieuws