© BELGA

Yellow Tigers met Hélène Rousseaux naar Ankara

Bondscoach Gert Vande Broek heeft vrijdag zijn selectie bekendgemaakt voor het Europese olympische kwalificatietoernooi. Van 4 tot 9 januari spelen de Belgische volleyvrouwen in de Turkse hoofdstad Ankara in groep B tegen Europees kampioen Rusland, Italië en Polen.

Hélène Rousseaux keert zoals verwacht terug in de selectie, Nathalie Lemmens is de nieuwkomer bij de Yellow Tigers. Angie Bland is er wegens een blessure niet bij, Maud Catry viel af.

De Yellow Tigers trainen zaterdag in Leuven een eerste keer in hun voorbereiding op het belangrijke toernooi. Nadien volgen er nog twee oefenwedstrijden tegen Nederland (29 en 30 december in Almelo), op 2 januari vertrekt de selectie naar Ankara. Op 5 januari spelen ze er hun eerste wedstrijd tegen Polen.

In de A-reeks in Ankara nemen Turkije, Nederland, Duitsland en Kroatië het tegen elkaar op. De eerste twee van elke groep spelen de halve finales. De finalisten spelen om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. De verliezende finalist en de winnaar van de troosting mogen zich via een mondiaal kwalificatietoernooi (mei/juni) alsnog proberen te plaatsen.

Selectie Yellow Tigers:

Spelverdeelsters: Frauke Dirickx, Jasmien Biebauw, Ilka Van de Vyver

Hoofdaanvalsters: Lise Van Hecke, Kaja Grobelna

Libero’s: Valérie Courtois, Britt Ruysschaert

Middenspeelsters: Laura Heyrman, Freya Aelbrecht, Nathalie Lemmens

Receptie-hoekspeelsters: Els Vandesteene, Charlotte Leys, Céline Van Gestel, Hélène Rousseaux

Meer sportnieuws