Inbraak bij Antwerpse juwelierszaak via gat in de muur verijdeld

In de nacht van vrijdag op zaterdag is in hartje Antwerpen een man opgepakt die mogelijk al nachtenlang aan het proberen inbreken was in een juwelierszaak. De politie trof naast inbrekersmateriaal een gat aan in de muur van een aanpalend huis. Dat meldt de Antwerpse politie. De 44-jarige verdachte wordt zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Een buurtbewoonster op de Eiermarkt hoorde al verschillende nachten boor- en klopgeluiden in een naburig, leegstaand pand aan de Melkmarkt. Een opgeroepen interventieploeg kon de geluiden ook horen, waarna een man met een koevoet werd gespot op een plat dak van het naastgelegen gebouw.

De man zag de agenten en sloeg op de vlucht, maar een tweede ploeg aan de straatkant kon de verdachte - met vuile kledij aan - vatten. De politie trof ook hamers, beitels, handschoenen en ander inbrekersmateriaal aan.

Toen de agenten het leegstaande pand zelf binnengingen, werd het doel van de werken duidelijk. Er zat een groot gat in een muur die aanpaalt aan een juwelierszaak die naast het leegstaande pand gevestigd is. Volgens de politie was de inbreker evenwel nog niet helemaal klaar. Hij was de zaak nog niet binnengeraakt.

De verdachte wordt zaterdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Belga

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio