© SS

Dit is het beste moment voor seks (volgens je hormonen)

Misschien toch maar eens overwegen om wat vaker een ‘middagdutje’ in te plannen. Want volgens hormoonexpert en auteur van het nieuwe boek ‘WomanCode’ Alisa Vitti is 15 uur het allerbeste moment voor seks: net op dat moment zouden de hormoonniveaus van mannen en vrouwen immers het best op elkaar afgestemd zijn. Het proberen waard?

rdm

Alisa Vitti, die onder de titel ‘WomanCode’ een hormonale ‘handleiding’ voor de vrouw schreef, bestudeerde de fluctuaties in hormoonniveaus bij zowel mannen als vrouwen. Zo zouden vrouwen in de namiddag een hoger cortisolniveau vertonen, waardoor ze veel alerter en energieker zijn dan op eender welk ander moment van de dag. Net op datzelfde moment heeft de man een verhoogd oestrogeenniveau, waardoor hij gemakkelijker een emotionele connectie maakt met zijn partner tijdens seks. Dat zorgt ervoor dat de man zich beter kan concentreren op de seksuele verlangens en noden van zijn vrouwelijke bedpartner.

Vitti noemt 15 uur het perfecte moment voor wat ‘afternoon delight’: het is een hormonaal compromismoment, omdat net dan het mannelijke en vrouwelijke libido perfect gesynchroniseerd zijn. Helaas zijn we zo omstreeks 15 uur meestal op het werk. Niet erg: ook zeven uur ‘s ochtends wordt nog altijd gezien als een belangrijk piekmoment voor seks, omdat zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam dan extra veel sekshormonen én adrenaline aanmaakt.

NIET TE MISSEN