© rr

© gva

1 / 5

Zware straffen voor dieven die dakloze man aftuigden

Drie jongemannen hebben celstraffen van 4,5 en 5,5 jaar gekregen omdat ze een dakloze aftuigden op de tram. Hun kompaan, een 18-jarige, werd geïnterneerd.

sam reyntjens, jonathan bernaerts

Getuigen zagen op 30 juli hoe vier mannen op tram 5 een dakloze ernstig toetakelden. Ook op de camerabeelden van de tram was de aanval duidelijk vastgelegd. Zo zagen de speurders hoe Jason M. (18) uit Hoogstraten, Sam R. (19) uit Deurne en Vincent V.O. (22) het slachtoffer insloten en een van hen zijn rugzak wegnam. Toen het slachtoffer zijn rugzak wilde terugnemen, werd hij hard aangepakt. Terwijl de 27-jarige Clif V. uit Merksem hem vasthield, diende Jason M. meerdere vuistslagen uit. Het jonge viertal had geen medelijden. Toen het slachtoffer in elkaar zakte, trokken ze hem weer recht en gaven ze hem nog meer slagen.

“Ik kon niet stoppen”

Ook na het verlaten van de tram, op het perron, bleven ze de dakloze man belagen. Nadat die op de grond was gevallen, gaven Jason M. en Vincent V.O. hem nog meerdere stampen in het aangezicht en op het hoofd.

Uiteindelijk vluchtte het viertal weg. Hun slachtoffer lieten ze achter in een plas bloed.

De vier jongemannen worden snel geïdentificeerd door de lokale recherche en worden niet veel later opgepakt. De rugzak van het slachtoffer vinden de speurders bij Sam R. thuis.

Tijdens hun verhoor geven de verdachten verschillende redenen voor de brute aanval. Zo zou het slachtoffer volgens Jason M. en Clif V. iets te maken hebben met de dood van de neef van V.O.. Volgens V.O. werd de man echter verbaal agressief. Sam R. verklaarde dan weer dat de dakloze zijn moeder en hond beledigd had.

Jason M. gaf toe dat hij tijdens de feiten “niet meer kon stoppen met slaan”. Vincent V.O. stelde dat hij “een agressie-aanval, een woede-aanval en een testosteronaanval kreeg”.

Hun slachtoffer werd zwaargewond afgevoerd, hij had breuken op dertien plaatsen, verloor meerdere tanden en scheurde zijn hoornvlies.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio