© rr

Man (44) krijgt drie jaar cel voor verkoop van cannabis

Elliot S. (44) uit Lier heeft van de rechter drie jaar effectief gekregen voor de verkoop van cannabis. Twee Mechelse helpers, die als koerier wat bijverdienden, kregen 12 maanden met uitstel.

Leo De Nijn

De hoofdbetichte kreeg bovenop de celstraf nog een effectieve boete van 6000 euro. Er werd ook een verbeurdverklaring bevolen van 20.000 euro die de speurders in beslag konden nemen. Ook de twee helper-koeriers, Willy T. en Orrin C., beiden uit Mechelen, zullen een boete van 6000 euro moeten ophoesten. Een vriendin van een van de veroordeelden werd vrijgesproken.

De Mechelse rechter zei tegen de hoofdbeklaagde dat het een strenge straf is, maar dat er rekening werd gehouden dat S. hardleers is. “Het is bewezen dat je zeker tien kilogram cannabis hebt verkocht. U bent twee keer vrijgelaten onder voorwaarden, die je evenveel keer in de wind sloeg. Ook ben je in het verleden al veroordeeld voor het uitbaten van een cannabisplantage. Ik hoop u hier niet meer te zien”, zei de rechter.

De veertiger uit Lier is geen voorstander van de Belgische drugswet. “Meneer deed zich voor als een wereldverbeteraar, maar wou eigenlijk niets liever dan zoveel mogelijk geld verdienen met het verkopen van cannabis”, zei Mechels procureur Lieselotte Claessens.

Beklaagde liep uiteindelijk tegen de lamp nadat hij in maart dit jaar werd opgemerkt door de politie van Lier. Zij wilden zijn auto controleren, maar S. vluchtte weg. Na vijf kilometer werd hij klemgereden in Duffel. Later vond de politie nog een zak met 1,1 kilogram cannabis in een beek. Die had de man uit zijn auto gegooid tijdens de vlucht. De inhoud was volgens S. bestemd voor zeven leden van zijn vzw die hij diezelfde avond nog zou bevoorraden.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio