© DBA

Record warmste tweede kerstdag al gebroken

We beleven de warmste tweede kerst sinds 1901. Dat laat KMI-weerman David Dehenauw weten. Iets voor de middag zaterdag werd in Ukkel 13,4 graden gemeten, en daarmee is het vorige dagrecord van 13 graden in 1974 al verpulverd.

De temperatuur is nog aan het stijgen. In de loop van zaterdagmiddag wordt duidelijk wat het nieuwe dagrecord zal zijn. Met betrekking tot de dagrecords rekent het KMI met waarden vanaf 1901.

Het is zaterdagmiddag droog met flinke zonnige perioden. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De maxima klimmen naar 9 graden in de Ardennen en 12 tot 15 graden elders.

Ook zondag verloopt droog met zonnige perioden maar dichtbij de kust en over het westen van het land komt meer bewolking voor. Er waait een zwakke tot matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bereiken 9 graden in de Ardennen en 11 tot 14 graden in de andere regio’s.

Tijdens de eerste helft van volgende week blijft het meestal droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. De middagtemperatuur daalt van ongeveer 13 graden maandag naar zowat 10 graden op donderdag. Rond de jaarwisseling neemt de kans op regen toe en nadien gaat de temperatuur nog iets verder naar omlaag.

Winterweer is evenwel nog niet aan de orde.

Nu in het nieuws