© vtm

1 / 2

‘Zatte Rita’ komt kerst vieren in ‘Familie’

De fans van Familie kregen vrijdagavond een mooi kerstgeschenk op hun bord: de terugkeer van Rita Van den Bossche. Een eenmalige stunt, maar actrice Jacky Lafon hoopt op meer. “Want iedereen is zot van Rita. Ik zelf ook.”

tom de leur

Plots was ze daar, op het kerstfeest van Linda, Jan, Frank, Emma, Guido en Mila. Compleet onverwacht, volstrekt onaangekondigd: Rita Van den Bossche. Nuchter, maar toch. Rita kwam even langs ‘omdat haar cruiseschip in Zeebrugge lag’.

Rita Van den Bossche verdween uit de reeks toen ze door een erfenis een miljoen euro rijker werd en de wijde wereld in trok. Dat was het laatste beeld van Rita, in februari: vanachter een dikke zwarte zonnebril zwaaiend, op de loopbrug van het cruiseschip. Na 24 jaar was het gedaan met Rita, dankzij haar grote dorst in heel Vlaanderen bekend als Zatte Rita. Gisteravond was ze dus terug, ook al was het maar voor één aflevering.

Voor actrice Jacky Lafon smaakt deze eenmalige terugkeer naar meer. “Ik mis het nog elke dag”, zegt Lafon, “maar ik niet alleen. Vorige week gaf ik nog een kerstshow in Blankenberge. Iedereen sprak me aan over Familie: komt Rita nog terug? Ik mocht natuurlijk niets verklappen, maar ik zei wel dat de mensen moesten blijven kijken, dat er misschien nog iets ging komen. De mensen begonnen te roepen: Ri-tà, Ri-tà, Ri-tà... Ik kreeg het er koud van. Toen ik de mensen vroeg wat hun wens was voor 2016, riep iedereen: dat Rita terugkeert!”

INFO

Familie, elke weekdag om 19.55u op VTM

Nu in het nieuws