© bert provoost

© wim hendrix

© wim hendrix

1 / 3

“Dit kerstkind schenken we aan Jezus”

In de Mechelse regio zijn vrijdag vijf kerstkindjes geboren. Voor elke familie blijft dat extra speciaal, maar dat is zeker het geval bij de geboorte van de kleine Cindy Chamoun in het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen. Haar ouders zijn fervente evangelische christenen. “Zo’n cadeau van God krijgen met Kerstmis is het mooiste wat er bestaat”, vertelt de gelukkige Mechelse mama Besna Küren.

bert provoost

Het was een drukke kerstdag in de ziekenhuizen in onze regio. In het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen zijn twee meisjes en een jongen geboren. In het Imeldaziekenhuis in Bonheiden en in de Sint-Jozefkliniek in Bornem zijn ook twee jongens geboren.

Voor de familie Chamoun, met roots in Turkije en Syrië, is de geboorte van Cindy letterlijk een godsgeschenk. “Het kan geen toeval zijn dat ze net op deze dag geboren is. Ze is een cadeau van Jezus”, vertelt mama Besna Küren amper twee uurtjes na de bevalling.

“Om 5u vanmorgen ben ik naar het ziekenhuis gekomen. Ik had bloedverlies en voelde dat het kind zou komen. Tijdens de bevalling voelde ik heel duidelijk dat Jezus bij mij was. Ik heb hem wel duizend maal bedankt. Om 10.40u was het dan zover en werd Cindy geboren.”

“Ons geluk kan niet op. We hadden Cindy pas rond 23 januari verwacht. Ik zit nog vol emoties, maar ik vind het héél interessant en waardevol dat we dit mogen meemaken met Kerstmis. Het was al de belangrijkste dag van het jaar voor ons. Wij zijn namelijk evangelische christenen. Dat wil zeggen dat we heel intens de Bijbel bestuderen en dat de Heer een heel belangrijke plaats inneemt in ons dagelijks leven. Om met Kerstmis dan zo’n cadeau van God te krijgen, dat is het mooiste wat er bestaat.”

In toeval geloven de kersverse ouders niet. “We zijn zeker dat dit een meisje van God is. We hebben daarom gezegd dat we dit kerstkind zullen schenken aan Jezus. Wat we daarmee bedoelen? Hij zal haar beschermen met zijn genade en zij zal zijn woord verspreiden over de wereld. Ook onze andere twee kinderen betrekken we intens bij ons geloof, maar Cindy staat misschien nog een grotere toekomst te wachten. Zij is niet voor niets op dezelfde dag als Jezus geboren.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio