© rr

Moeder die tweelingdochters probeerde te vermoorden van cel naar psychiatrie

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft Mireille Gram donderdag vrijgelaten uit de gevangenis. De vrouw die eind september haar tweelingdochters van 14 probeerde te vermoorden in Schoten, verhuisde van haar cel naar een psychiatrisch centrum in Oost-Vlaanderen. Daar moet ze drie maanden verblijven. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen zaterdag.

De alleenstaande moeder probeerde in de nacht van 27 op 28 september haar dochters om het leven te brengen in haar villa in Schoten. Midden in de nacht sloop de dochter van Kipling-miljonair Tony Gram de slaapkamer van haar tweeling binnen en probeerde de keel van één dochter over te snijden. De tiener werd zwaargewond, maar haar zus was wakker geworden en de meisjes konden alarm slaan. Gram liet zich niet veel later arresteren. Fysiek zijn de slachtoffers oké, maar ze krijgen nog altijd psychologische hulp.

Volgende week zou de raadkamer zich in principe buigen over de verdere aanhouding van Gram die nog altijd in voorarrest zat. Advocaat Walter Vansteenbrugge had eerder deze week zelf een verzoekschrift ingediend bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. Hij vindt het een terechte beslissing dat zijn cliënte is vrijgelaten onder voorwaarden.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio