© rr

Groepsverkrachting door Kortrijk-spelers blijkt verzonnen

Het onderzoek naar de mogelijke groepsverkrachting van een jonge vrouw door voetballers van KV Kortrijk en FC Gullegem zal een stille dood sterven. Hervé Kage (26), Aboubakar Kamara (20) en co. hebben inderdaad seks gehad met de 20-jarige D. Meermaals zelfs. En het filmpje is ook in menig kleedkamer rondgegaan. Maar van groepsverkrachting is geen sprake, wijzigt de jonge vrouw in kwestie nu haar versie.

Pieter Huyberechts, Cedric Lagast en Tim Lescrauwaet

Het is Rudy Vandemoortele die onlangs een politieman inlichtte. De voorzitter van derdeklasser FC Gullegem kon niet anders, vertelt hij, want nagenoeg zijn hele voetbalkantine sprak over het bewuste filmpje. Een filmpje waarin een goede kennis van hem, D. (20), seks heeft met meerdere voetballers tegelijk. Gefilmd op het appartement van profvoetballer Hervé Kage. Ook present? Kage’s collega bij KV Kortrijk Aboubakar Kamara, een vriend uit Brussel en B., intussen ex-speler van FC Gullegem. Die laatste filmt het hele gebeuren en toont het stoer aan de ploegmaats. “Zelf heb ik dat filmpje nooit gezien”, zegt Vandemoortele. “Maar er werd wel over gepraat. En dus heb ik discreet even mijn licht opgestoken bij een politieagent, gezien het mogelijk strafbare karakter van het filmpje.”

Niet veel later wordt de vader van de jonge vrouw op de hoogte gebracht van de anderhalve minuut aan aangebrand beeldmateriaal. Hij vraagt zijn dochter om uitleg, waarop het meisje beschaamd aangeeft dat ze het slachtoffer is geworden van een groepsverkrachting. Samen met haar vader stapt ze eind november naar de politie, en dient een klacht in tegen de vier voetballers met wie ze “onder dwang het bed deelde”. Ze hangt een verhaal op van een gezellig avondje op het appartement van Kage, dat vervolgens tegen haar wil ontaardde. Ze voegt eraan toe dat ze allicht ook gedrogeerd werd.

Snelle conclusie

En dan gaat het snel: Kage en Kamara worden verhoord door de politie en door hun club op non-actief gezet. KVK-voorzitter Joseph ­Allijns laat weten dat er “tijdens de winterstop naar een oplossing voor beide spelers kan worden gezocht”. Dat hoopt hij toch. “In elk geval zal ik praten met beide spelers, om misschien vervroegd een einde te maken aan hun contract. We willen niemand beschuldigen. Als beiden geen feiten hebben gepleegd, dan willen we hen niet dieper in de put steken. Maar KV Kortrijk heeft een goede naam en ik wil niet dat die bezoedeld wordt door mogelijk wangedrag van twee spelers.”

Nu in het nieuws