© GvA

© GvA

1 / 2

Vandalen bouwen feestje in toiletten van basisschool

Vandalen hebben zich eerder deze week uitgeleefd in de toiletten van de vrije basisschool De Negensprong in Poppel (Ravels). De daders zijn onbekend, maar de directie heeft wel vermoedens.

Marc Peeters

Het precieze tijdstip van de feiten is niet bekend. “Het moet gebeurd zijn tussen zondagmiddag en dinsdagochtend”, zegt directeur Guy Meulemans. De daders zijn via de speelplaats het sanitair blok van de school binnengedrongen. De deur was wellicht gewoon open. Er werd onder meer flink gegooid met toiletrollen.

“Maar het gaat helaas verder dan wat kwajongensstreken”, weet de directeur. “Met een grijze afvalcontainer, die ze wellicht op de speelplaats vonden, hebben ze tegen de muren gereden. Hierdoor is de betegeling losgekomen en zijn een zestal tegels van de muur gevallen. Een kastje tegen de muur waarin opgerolde handdoeken zitten, werd open gebroken.”

De handdoeken werden naar buiten gesleept. “De daders hebben ook toiletrollen in de toiletten gestoken met de bedoeling die te doen verstoppen. Er werd een kraantje open gezet, waardoor er een onbekende hoeveelheid water is weggelopen. De wateroverlast op zich bleef beperkt omdat het water via de afvoerputjes in de vloer kon wegstromen.”

Vermoedens

De directie van de school heeft er de politie bij gehaald. “Voorlopig zijn de daders nog onbekend, al hebben we wel een vermoeden in welke richting er mogelijk moet gezocht worden”, zegt de directeur.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio