© Toon Royackers

© Toon Royackers

1 / 3

Baby in ziekenhuis door bijtend product op luiers

De Nederlandse drogisterijketen Kruidvat vraagt om luiers die na 28 november gekocht zijn in zijn winkel in Zonhoven terug te brengen. Dat gebeurt nadat een baby met “ernstige huidbeschadiging” werd opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Kruidvat hebben inbrekers bijtende schoonmaakmiddelen verspreid in de winkel en zijn die “mogelijk terechtgekomen op enkele pakken luiers”.

JoM/MM/ToRo

De ouders van het onfortuinlijke kindje dienden klacht in bij de Federale Overheidsdienst Economie. “De FOD heeft ons donderdag gecontacteerd om te melden dat een baby ernstige huidbeschadigingen had opgelopen door luiers die verkocht werden in het Kruidvat in Zonhoven”, zegt Kruidvat-woordvoerder José Mes.

Volgens Kruidvat ligt de oorzaak bij een inbraak op 28 november. “Na de inbraak zijn er bijtende schoonmaakmiddelen aangetroffen in de winkel. Mogelijk zijn die terechtgekomen op enkele pakken luiers. Daarom hebben we onze consumenten gewaarschuwd en gevraagd om luiers die ze na 28 november gekocht hebben in Zonhoven niet meer te gebruiken en terug te brengen zodat we de zaak grondig kunnen onderzoeken.”

De oproep geldt voor alle merken van luiers. “We kunnen niet uitsluiten dat het probleem voor meer dan één merk geldt.”

Medeleven

Kruidvat had donderdag contact met de ouders die klacht hadden ingediend. “Hun baby lag toen nog in het ziekenhuis. We hebben ons medeleven betuigd. We nemen dit zeer ernstig en wensen hen veel sterkte.” Of de ouders verdere stappen verwachten van Kruidvat, wil José Mes niet kwijt. “We zijn in gesprek met de ouders, maar het is te vroeg om erop vooruit te lopen hoe dit verder afgehandeld zal worden.” In een persbericht biedt Kruidvat alvast “welgemeende excuses” aan.

Nu in het nieuws