© GvA

© gva

1 / 2

Jonge rapper dwingt vier tienermeisjes in de prostitutie

De 19-jarige Antwerpse rapper Bilal A. wordt ervan verdacht vier tieners in de prostitutie gedwongen te hebben. De raadkamer besliste donderdag om hem nog een maand langer in de cel te houden.

sam reyntjens, jonathan bernaerts

Bilal A. (19) uit Hoboken werd een maand geleden door de politie in de boeien geslagen, maar de feiten raakten nu pas bekend. Hij wordt ervan verdacht minstens vier minderjarige meisjes in de prostitutie gedwongen te hebben. A. kreeg het etiket ‘loverboy’ mee omdat hij van de gevoelens van de meisjes misbruik zou hebben gemaakt opdat ze zich zouden prostitueren.

Het onderzoek naar de exacte feiten loopt nog. Op dit ogenblik proberen de speurders aan de hand van de telefoongegevens van A. uit te zoeken of hij nog meer slachtoffers maakte.

In de maand december werden in de Antwerpse correctionele rechtbank tot twee keer toe fikse straffen uitgesproken tegen loverboys. In twee afzonderlijke zaken kregen de beklaagden celstraffen tot acht jaar. “We moeten opletten dat we niet naar een globaal strafrecht gaan op basis van een algemene kwalificatie”, zegt advocaat Vic Van Aelst, die Bilal A. bijstaat. “De individualisering van het strafrecht mag niet verloren gaan.”

Van Aelst en zijn cliënt bekijken nog of ze in beroep gaan tegen de beslissing van de raadkamer.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio