voetbal2de klasseAntwerp

Oostendeverdediger Baptiste Schmisser ziet Great Old wel zitten: “Antwerp heeft ploeg om te promoveren”

Antwerp zit nog voor de wintermercato opengaat verre van stil. Nadat bekendraakte dat de Great Old Mathieu Cornet aan het losweken is bij KV Oostende, lijkt nu ook Baptiste Schmisser op weg naar de Bosuil.

stdr

De manager van de 29-jarige Franse centrale verdediger, die ook niet meer aan spelen toekomt bij KVO en net als een dozijn andere spelers mag vertrekken aan de kust, had al meerdere gesprekken met Antwerpbaas Patrick Decuyper: “De gesprekken vorderen gunstig, maar de zaak is nog niet rond”, weet Schmisser zelf.

Een overgang van Schmisser, die nog tot 2017 vastligt in Oostende, lijkt dus meer dan plausibel. Sterke man Patrick Decuyper wil er niet alleen minstens een spits bij (Cornet, zie rand), ook achterin heeft coach David Gevaert de spelers niet voor het uitkiezen. Schmisser heeft ervaring zat en bovendien weet de Franse verdediger wat het betekent om kampioen te spelen in tweede klasse. De Fransman beleefde dat sprookje al in 2013 met Oostende.

“Mijn manager voerde al zeer positieve gesprekken met Patrick Decuyper”, zei Schmisser gisteren. “Ik vernam de interesse van Antwerp enkele dagen geleden. Fijn, zeker als je weet dat daar een project aan de gang is. Antwerp heeft op dit moment de ploeg om te promoveren, wat een extra motivatie is. Bovendien hebben ze geweldige supporters. Het was altijd leuk om er te spelen met Oostende, dus deel uitmaken van die club zou geweldig zijn. Bij Oostende draait het al maanden goed, dus de coach heeft geen enkele reden om te schuiven. Dat begrijp ik zelfs. Maar als voetballer moet je vooruit. Het liefst zou ik in eerste klasse blijven, maar als er dan toch een club uit tweede op de proppen komt met een voorstel, dan is Antwerp een van de weinige of zelfs de enige club die me zou interesseren. Antwerp toont echte interesse, dat kan ik nog niet zeggen van de andere gegadigden uit eerste en ook tweede klasse. Een uitleenbeurt? Nee, dat liever niet. Dan moet ik binnen zes maanden weer naar Oostende, en dan zit ik weer in hetzelfde schuitje”, weet Schmisser, die beseft dat Patrick Decuyper zijn zaakjes rond wil hebben nog voor de Great Old begin januari op stage trekt.

“Begrijpelijk”, zegt Schmisser, die zeker van zijn stuk klinkt. “Ik zou Antwerp zeker wat kunnen bijbrengen, zonder te beweren dat ik zomaar mijn plaats in de ploeg zou hebben. Gevaert? Ik sprak nog niet met de coach, nee”, besluit Schmisser.

Meer sportnieuws