Voetbal2de provinciale Awijnegem

Coach Chris Andries stapt op en kiest voor avontuur bij Vosselaar

Net voor Kerstmis kreeg Wijnegem geen al te leuk kerstcadeau. Coach Chris Andries besloot na amper een half jaar een einde te maken aan de samenwerking en wordt na de winterstop trainer bij vierdeklasser Vosselaar. “Dit had ik absoluut niet zien aankomen”, klonk het ontgoocheld bij voorzitter Francis De Greef.

bdw

“Dit ontslag heeft dus niets te maken met de ondermaatse prestatie tegen Lint van vorige zondag. Ik heb begrepen dat Vosselaar al enkele weken toenadering zocht met onze coach. En blijkbaar kon die niet aan de verleiding weerstaan. Hij heeft me zelf zijn ontslag bekendgemaakt en betreurde ook de gang van zaken. Daarmee zullen we het moeten doen”, aldus voorzitter Francis De Greef.

Nog niet meteen vervanger

“Met Chris Andries hadden we eindelijk een ervaren trainer aangetrokken met een duidelijke toekomstvisie. In functie daarvan hadden we onze kern uitgebouwd en iets voorbij halfweg de competitie staan we volledig op schema. We speelden enkele mindere wedstrijden, maar we draaien wel op een vierde plaats, die recht zou geven op eindrondedeelname. Daarvoor willen we in het tweede competitieluik nog steeds gaan. We hebben nog niet meteen een vervanger op het oog. Ik verwacht de komende dagen enkele kandidaturen en we zullen rustig een beslissing nemen om een nieuwe trainer aan te stellen. Ik hoop dat we eind volgende week een opvolger hebben.”

Meer sportnieuws