© BELGA

VeldrijdenJunioresSuperprestige diegem

Gianni Siebens na niet-selectie voor Zolder: “Ik zet me er wel over”

Gianni Siebens behoort vandaag in Heusden-Zolder voor het eerst niet tot de wereldbekerselectie. Hij gaat morgen in de Superprestigemanche in Diegem op zoek naar de goede vorm. “Ik zet me er wel over”, blijft Siebens optimistisch.

lce

Gianni Siebens maakte acht dagen geleden in de Scheldecross, na twee weken onderbreking, zijn wederoptreden met een voor zijn doen bescheiden negende plaats.

“Dat was inderdaad niet schitterend”, beseft Siebens zelf beter dan geen ander. “Maar wat wil je, ik ben nog altijd niet top.”

De verklaring voor zijn minder presteren kreeg de jonge veldrijder uit Sint-Katelijne-Waver al enkele weken geleden van de dokter te horen.

“Ik kampte met een opmerkelijk tekort aan ijzer”, haalt de junior van het Young Telenet Fidea Cycling Team aan. “Ik moest medicatie nemen en tijdens een korte periode de fiets aan de kant laten. Gelukkig wees een nieuw recent bloedonderzoek uit dat het al veel beter is. Toch heeft dat probleem nog altijd invloed op mijn presteren.”

Dat bondscoach Rudy De Bie hem uit zijn wereldbekerselectie weerde, was een logisch gevolg van de medische problemen van Siebens.

“De bondscoach informeerde onlangs naar mijn toestand. Dat hij mij niet selecteerde voor Zolder, doet pijn. Maar ik heb er alle begrip voor. Ik zet er mij wel over.”

Siebens is er zeker de persoon niet naar om de armen te laten zakken.

“Ik kan niet meer doen dan mij opnieuw gaan bewijzen”, zegt hij. Een eerste kans daarvoor wil hij morgen in Diegem al pakken. “Ik kon opnieuw goed trainen. Al is dat geen garantie op een goed resultaat. Ik weet hoegenaamd niet hoe ver ik sta. De wedstrijd zelf zal dat moeten uitwijzen.”

Gianni prijst zich gelukkig met de steun die hij krijgt van zijn familie, in het bijzonder zijn grootvader en ex-cyclocrosser René De Munter.

“Ik denk niet dat hij vroeger met zoveel tegenslag te kampen kreeg zoal ik nu, maar hij weet mij wel moed in te praten”, besluit de steeds optimistische Gianni Siebens.

Meer sportnieuws