© WAlter SaENEN

Basketbalscooore!league kangoeroes willebroek - Port of Antwerp Giants (zaterdag 20.30u) - Derby belooft pittige strijd ondanks favorietenrol Giants

Eindelijk eens Kangoeroes?

De dertiende speeldag van de Scooore!League brengt vanavond nog twee wedstrijden. Blikvanger bij de laatste partijen van 2015 is de regionale derby tussen Kangoeroes Willebroek en Port of Antwerp Giants. Kan de Rupelploeg na negen nederlagen eindelijk winnen van de havenploeg? Of vult Giants de favorietenrol in en eindigt het 2015 op de derde plaats?

We polsten bij de sportieve managers, Mechelaar Louis Casteels (Kangoeroes) en Leo De Rycke (Antwerp Giants), naar de verwachtingen voor de steeds pittige clash.

patrick ceulemans

Port of Antwerp Giants trekt met een indrukwekkend cv naar Willebroek. De Giants kwamen negen keer tegen de Kangoeroes uit en negenmaal verliet Port of Antwerp Giants het parket als winnaar. Een reeks stopt altijd, maar Leo De Rycke hoopt uiteraard dat dat vanavond niet het geval is. “In de Schalk spelen is altijd oppassen. Kangoeroes Willebroek stuntte de afgelopen seizoenen in eigen huis regelmatig tegen toppers. Neen, nooit tegen Port of Antwerp Giants. We hopen dat intact te houden.”

Port of Antwerp Giants, ongeslagen (7 op 7) in de FIBA Europe Cup en na een 4 op 4 gekwalificeerd voor de halve finales van de Beker van België, is ook in de Scooore!League na een zwakke start aan de beterhand. Met vijf zeges in elf duels is de weg richting top echter nog lang.

“De eerste vijf zijn na de eerste speelronde (20 wedstrijden, red.) al zeker van de play-offs. Dat blijft onze ambitie. Mits winst vanavond tellen we 6 op 12 en zitten we enigszins op schema. We zouden 2015 dan op de derde plaats afsluiten. Vermits andere ploegen een wedstrijd minder hebben gespeeld, is dat uiteraard geen juiste weergave van het klassement maar de directe concurrenten (Limburg United, Bergen, Brussels, Luik, red.) hopen we met winst bij Kangoeroes toch onder druk te houden. Het zou tevens een ideale basis vormen om de drie competities vanaf 4 januari goed te hervatten”, aldus Leo De Rycke. De selectie van coach Roel Moors is blessurevrij en trekt ‘au grand complet’ naar Willebroek.

Kangoeroes zonder Tucker

Kangoeroes Willebroek mist vanavond alvast Anthony Tucker.

“Onze Amerikaanse guard viel in de laatste minuut van de woensdagavondtraining met een voetblessure uit. De eerste diagnose stelt dat er geen breuk is, maar spelen is vanavond niet aan de orde”, sakkert sportief manager en assistent-coach Louis Casteels. Van Gregory Mangano, die vorige week in de slotfase bij Limburg United naar de knie greep en uit de wedstrijd verdween, kwam er wel goed nieuws. “Gregory trainde de hele week mee en is speelklaar.” Louis Casteels weet dat Kangoeroes nog nooit won tegen de grote broer uit de provincie. “De Giants zijn favoriet, maar dat wil ook zeggen dat de druk bij hen ligt. Wij wonnen dit seizoen al van Okapi Aalstar en Oostende. Ik hoop maar dat onze Amerikanen met hun gedachten nog niet in het vliegtuig richting States zitten en voor de laatste wedstrijd van het jaar nog eens alles uit de kast halen. Tevens wil ik revanche na de slechte prestatie van vorige week bij een gehandicapt Limburg United”, besluit Casteels.

Live op ATV

De regionale derby tussen Kangoeroes Willebroek en Port of Antwerp Giants wordt rechtstreeks uitgezonden op ATV en Play Sports.

Meer sportnieuws