© avt

VeldrijdenSUPERPRESTIGE DIEGEMvrouwen

Githa Michiels maakt even comeback naar de cross: “Gewoon om de sleur een beetje te doorbreken”

Zondag slaat het veldritwereldje de tenten op in Diegem. En wie vinden we daar aan de start van de vrouwencross? Githa Michiels. Had de Geelse het veldrijden niet definitief vaarwel gezegd? “Dit is enkel als voorbereiding op het mountainbiken. Meer moet je daar niet achter zoeken.”

avt

De meervoudige Belgische kampioene mountainbiken zal zondag in Diegem en binnen twee weken op het Belgisch kampioen in Lille aan de start verschijnen. En dat terwijl de Geelse in de zomer nog aankondigde het veldrijden definitief vaarwel te zeggen. “Een uurtje crossen lijkt me interessanter dan al die duurtrainingen richting het nieuwe mountainbikeseizoen”, laten Githa Michiels en vriend-begeleider Filip François verstaan.“Het doorbreekt de sleur een beetje. Meer moet je achter deze beslissing niet zoeken.”

Michiels is net terug van een stage in het Spaanse Mojacar. Niet meteen de ideale voorbereiding voor haar eerste veldrit, zo lijkt het. “En toch heb ik bewust voor Diegem gekozen. Het is een cross die me wegens al die niveauverschillen uitstekend ligt. Maar het klopt dat mijn voorbereiding op de crossfiets beperkt is geweest. Hij werd me trouwens pas enkele dagen geleden afgeleverd.”

“Ik ga zowel in Diegem als binnen twee weken in Lille het beste van mezelf geven, maar de resultaten zijn natuurlijk bijzaak. Dit is allemaal in functie van mijn voorbereiding op het mountainbikeseizoen en dan vooral op de Olympische Spelen in Rio. Dat is de reden dat ik het veldrijden vaarwel heb gezegd.”

“Ik had deze maand normaal twee strandraces gepland. Maar omdat ik wegens ziekte moest afzeggen en zo wat trainingsachterstand had opgelopen, komen deze twee veldritten nu in de plaats. De ziekte is ondertussen volledig voorbij. Daar zal het straks niet aan liggen. Het zal eerder dat jaar zonder competitie zijn dat me parten zal spelen.”

Meer sportnieuws