© smb

Voetbal4de klasse Cvosselaar - Ervaren Chris Andries moet Vosselaar in vierde klasse houden

“Meteen over transfers spreken heeft nu geen zin”

Tien dagen na het ontslag van Filip Pelckmans heeft Vosselaar zijn nieuwe trainer aangesteld: Chris Andries (56) komt over van tweedeprovincialer Wijnegem. Met de ervaren Waaslander haalt blauw-wit een trainer in huis die zijn strepen vooral in tweede en derde klasse verdiende.

bart d’haene

De opdracht voor Chris Andries, vorig seizoen nog aan de slag bij FC De Kempen, is duidelijk. Hij moet zijn nieuwe club koste wat kost in vierde klasse houden. Vosselaar kampeert op dit ogenblik als veertiende op een degradatieplaats met amper elf punten uit zestien wedstrijden. Er is dus nog veel werk aan de winkel. Toch nam Andries de uitdaging aan en kijkt hij uit naar zijn nieuwe job. “Vosselaar is een prachtige club. Al besef ik dat de sportieve situatie niet rooskleurig is. Ik zal er alles aan doen om het tij te doen keren en wil zo goed mogelijk presteren. Daarvoor reken ik op iedereen die met de club begaan is. In de eerste plaats op de spelergroep en technische staf’’, steekt de Sint-Niklazenaar van wal.

Hans Laeremans en Marc Slootmans worden de nieuwe assistenten van Andries. Roel Van Roey zal de doelmannen onder handen nemen.

Andries verlaat met onmiddellijke ingang tweedeprovincialer Wijnegem en tekende in Vosselaar een contract voor anderhalf seizoen. “Ik sprak in alle openheid met de voorzitter en manager van Wijnegem. Ze hadden begrip voor mijn keuze. Morgen (vandaag, red.) leid ik om 18.00 uur mijn eerste training. Maandag staat er een tweede training op het programma. De planning was opgesteld en ik probeer er mij zo veel mogelijk aan te houden. Ik ben er ook de man niet naar om meteen versterking te eisen. Zo maar in het wilde weg een transfer doen, heeft geen zin. We zullen eerst zien wat we in huis hebben.”

De Oost-Vlaming heeft in zijn lange trainerscarrière al wel heel wat watertjes doorzwommen. “En toch is degradatievoetbal nieuw voor mij (lacht). Ik veroverde in mijn carrière zeven titels en was in het verleden twee jaar trainer in tweede klasse en tien jaar in derde klasse bij clubs als Bornem, VW Hamme, Temse, Sint-Niklaas en Oudenaarde. Verwacht van mij geen grote uitspraken. Ik zal mijn uiterste best doen om met Vosselaar het behoud af te dwingen. Ook al is het voor mij een stap in het onbekende. Er is geen enkele speler waar ik ooit al mee heb samengewerkt. Sommige ken ik van naam, dat is alles. Natuurlijk heb wel ik informatie ingewonnen bij collega-trainers. We hebben geen tijd te verliezen en zullen uiteraard een tikkeltje geluk moeten hebben. Ik woon in Sint-Niklaas en werk in de politieschool in Emblem. Vandaar kan ik makkelijk rechtstreeks naar de training rijden”, besluit Chris Andries.

Meer sportnieuws