© Joris Herregods

In restaurant Schnitzel wordt niet gezwegen aan tafel

De Paardenmarkt lokt gedurig nieuwe zaken. Met Schnitzel kwam er pas nog een huiskamerrestaurant bij. Door te kiezen voor geen wifi-aansluiting wil chef-kok Geert Weyn dat zijn gasten meer gaan delen aan tafel.

Johan Van Baelen

Chef-kok Geert Weyn heeft tot de gepaste gelegenheid gewacht om aan zijn eigen restaurant te beginnen. Die gelegenheid deed zich voor toen restaurant ’t Peerd op de Paardenmarkt over te nemen was. “Ik stond niet echt stil bij de locatie op de Paardenmarkt. Mijn buikgevoel zat goed en ik heb vertrouwen in wat ik doe. Ik ben ervan overtuigd dat als ik goed werk lever de mensen hun weg wel zullen vinden. Onze stad is klein, hé.”

Om het allemaal betaalbaar te houden, heeft Geert Weyn de verbouwing zelf gedaan. Ik had geen plan, het is gaandeweg gegroeid, met de bedoeling er een huiskamersfeer in te krijgen. Het is in elk geval heel persoonlijk geworden.”

Dat zet zich ook door aan tafel, want het is de bedoeling dat gerechten gedeeld worden. Op restaurant gaan is voor mij een beleving van mensen onderling, een interactie. Ik vind dat er tegenwoordig veel gezwegen wordt aan restauranttafels. Hier duidelijk niet. Logisch dus dat in dat concept geen wifi past. De formule leent zich natuurlijk ook voor grotere gezelschappen. Dan wordt dat delen aan tafel extra sfeervol.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Restaurant Schnitzel, Paardenmarkt 53, schnitzelantwerpen.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio