© Photo News

© pol de wilde - corelio

1 / 2

Antwerpse modezaken toch optimistisch over nakende koopjesperiode

De Mode Unie, sectorvereniging van modehandelaars, verwacht een kleinere omzet in de solden als vorig jaar. Antwerpse modezaken zijn vooral optimistisch.

Johan Van Baelen

Volgens Mode Unie stelt meer dan de helft van de zelfstandige modewinkeliers dat ze in het lopende winterseizoen minder verkocht hebben dan vorig jaar. Omdat het warme weer aanhoudt, heeft de Mode Unie geen goed oog in de nakende soldenperiode.

“Ik vind het dom om nu al te panikeren”, stelt Steven Bervoets, algemeen manager van Shopping Stadsfeestzaal. “Ten eerste zal het zeker nog kouder worden en wat je vandaag koopt, kan je volgend jaar ook nog gebruiken. De meeste handelaars focussen trouwens niet op echte winterkleding, maar mikken op het tussenseizoen. Daarom zie ik het zeker niet zwart in.”

Dezelfde geluiden bij Samir Tahan van kledingwinkel Pal Zileri. “Januari is voor ons altijd een goede maand geweest. Dat zal niet plots veranderen. We hebben intussen wel voldoende gediversifieerd: zo is er typisch wintergerief naast kleding voor het tussenseizoen. Ik merk ook dat als we wat verliezen door het warme weer, we anderzijds weer wat winnen in de bestellingen op maat. Ten slotte: veel van onze vaste klanten zeggen ons dat ze wachten op de solden. Dus kunnen die zeker niet stuk.”

“Er hangen nog veel kwaliteitsvolle spulletjes in de winkels. Ik verwacht dat de handelaars met grote kortingen zullen beginnen”, kijkt voorzitter Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen vooruit.

“Dit is hét moment om een slag te slaan”, vindt ook Winkelstraatmanager Linda Cloot van Beleef Antwerpen. Vorig jaar waren er reducties tot 70 % daar ga je toch niet aan voorbij?”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio