© Google Street View

Dertiger die tijdens overval ging lopen voor hond krijgt celstraf

De Antwerpse strafrechter heeft donderdag twee mannen veroordeeld tot een celstraf van 40 maanden voor een mislukte overval op een juwelier in de Vestingstraat in Antwerpen. Erik W. (36) uit Herentals was op 18 mei de winkel in kwestie binnengegaan, waarna hij de zaakvoerster bedreigde met een vuurwapen. Toen hij de hond van de vrouw zag - een Stafford - sloeg hij echter plots in paniek en vluchtte hij weg. Zijn kompaan die buiten was blijven staan, nam eveneens de benen.

gjs

De politie kon de niet bepaald stoutmoedige overvaller even na de feiten wat verderop op het De Coninckplein arresteren, maar zijn kompaan kon ontkomen. Erik W. bekende de feiten en duidde Marcel R., die hij als zijn drugsdealer ‘Steve Black’ kende, als zijn mededader aan. Marcel R. zou ook het ‘brein’ achter de overval zijn geweest. Erik W. zou als eerste binnengaan, zijn dealer zou de uitbaatster knevelen en de vitrines en kluis leeghalen. Zo ver kwam het dus echter lang niet.

Erik W. vertelde de rechtbank dat hij uit geldnood had gehandeld en veel spijt had. Zijn advocaten stelden dat hij inmiddels “op de goede weg” was en zich aan de bij zijn vrijlating opgelegde voorwaarden had gehouden, maar de rechter nam daar geen genoegen mee. Beide mannen kregen een celstraf van 40 maanden opgelegd, in het geval van Marcel R. was dat dus noodgedwongen bij verstek.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio