Jongeman krijgt drie jaar cel voor aanval met machete

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag de 22-jarige Nsimba L.B. bij verstek tot drie jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij in de Antwerpse Van Stralenstraat begin dit jaar. De man zou twee klanten van café Les Retrouvailles aangevallen hebben met een machete. De slachtoffers liepen kapwonden op aan respectievelijk de arm en de duim.

gjs

De feiten speelden zich af de ochtend van 1 februari dit jaar. De slachtoffers en andere caféklanten stelden dat de beklaagde eerst amok had gemaakt in het café en vervolgens naar buiten was gegaan. Hij kwam later echter weer naar binnen en zei tegen een van de andere aanwezigen dat hij iets voor hem bijhad. De man volgde Nsimba L.B. naar buiten en naar diens wagen. De jongeman haalde daar een machete tevoorschijn en probeerde daarmee de andere man te raken. Het slachtoffer kon de slag afweren met zijn arm, maar liep een kapwonde op. Een vriend schoot hem te hulp en raakte op zijn beurt gewond aan de duim.

De politie werd opgetrommeld en enkele uren later werd een verdachte gearresteerd. Hij had een snede in zijn hand en bloed op zijn kledij en de machete lag nog in zijn wagen. Toch ontkende Nsimba L.B. de feiten, zelfs nadat de slachtoffers en andere caféklanten hem herkend hadden en er ook gsm-beelden opgedoken waren van de oorspronkelijke caféruzie. Op de machete werd bovendien zijn DNA teruggevonden. De rechter achtte de feiten bewezen en beval na de veroordeling bij verstek de onmiddellijke aanhouding van de man.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio