© AFP

TAS oordeelt voor 31 december in zaak Musa Bility

Het internationaal sporttribunaal TAS doet voor 31 december uitspraak in de beroepsprocedure die Musa Hassan Bility heeft aangespannen tegen zijn uitsluiting als kandidaat-voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

De 48-jarige Bility, die voorzitter is van de Liberiaanse voetbalbond, kreeg vorige maand te horen dat zijn kandidatuur niet werd weerhouden omdat hij de integriteitscontrole door het ad hoc verkiezingscomité van de FIFA niet had doorstaan. Daarop stapte Bility naar het TAS in Lausanne. Gisteren/woensdag vond daar een hoorzitting plaats, zo bevestigt het sporttribunaal.

De opvolger van aftredend FIFA-voorzitter Joseph Blatter wordt op 26 februari gekozen. De Bahreinse sjeik Salman, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Jordaanse prins Ali, de Fransman Jérôme Champagne en de Zwitser Gianni Infantino zijn kandidaat. Ook de Franse UEFA-voorzitter Michel Platini wilde een gooi doen naar het voorzitterschap maar hij werd maandag, net als Blatter, voor acht jaar geschorst door de ethische commissie.

Meer sportnieuws