© Photo News

Amerikaanse toerist neergestoken op Grote Markt

Een Amerikaanse toerist is in de nacht van woensdag op donderdag brutaal neergestoken op de Grote Markt bij een vechtpartij. Dat meldt het Brusselse parket.

Robin De Becker

De steekpartij vond rond 1.30 uur plaats. De Amerikaanse toerist was samen met drie vriendinnen de kerstdecoratie op de Grote Markt aan het bekijken toen één van de vriendinnen aangesproken werd door drie jongemannen, die het meisje meteen weglokten van haar metgezellen. De Amerikaan ging het meisje halen maar dat was niet naar de zin van de drie jongemannen.

De stoppen bij de drie jongeren sloegen door en een van hen probeerde een slag uit te delen aan de toerist. Meteen daarna sprong een van de andere belagers op de toerist en stak hem met een Zwitsers zakmes neer in de borststreek. Nadien sloegen de drie verdachten op de vlucht.

Het slachtoffer werd naar het Sint-Jansziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij zal wel zeker twee weken arbeidsongeschikt zijn.

Drie verdachten opgepakt

Twee verdachten, de 20-jarige Y.B.R en de 21-jarige M.J., konden aan het Centraal Station opgepakt worden. M.J. bleek in het bezit van een zakmes waarop bloedsporen zaten. De derde verdachte, M.M., kon enkele uren later opgepakt worden in de omgeving van de Beurs dankzij een goede persoonsbeschrijving van de Amerikaanse toeristen.

De opgepakte verdachten zijn al eerder in aanraking gekomen met het gerecht en werden ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.