© Photo News

Onderzoeksrechter in zaak-Kim De Gelder met pensioen

Paul De Bruecker, de onderzoeksrechter van Dendermonde die onder meer het dossier van crèchemoordenaar Kim De Gelder leidde, gaat met pensioen. Hij wordt eind deze maand op eigen verzoek op rust gesteld, meldt het Belgisch Staatsblad.

De Bruecker wordt als onderzoeksrechter in de rechtbank van eerste aanleg van Oost-Vlaanderen op rust gesteld op 31 december. “Hij kan zijn aanspraak op pensioen laten gelden en het is hem vergund de titel van zijn ambt eershalve te voeren”, zo staat in het Staatsblad.

Behalve het dossier van De Gelder behandelde De Bruecker ook het onderzoek naar onder meer de signalisatiefraude rond de “keizer van de wegwijzer” Glenn Janssens en het corruptieonderzoek tegen de voormalige directeur van de Brusselse federale gerechtelijke politie Glenn Audenaert.

Het Gentse hof van assisen veroordeelde Kim De Gelder op 22 maart 2013 tot levenslang. De jury achtte De Gelder toerekeningsvatbaar en schuldig aan de moord op de 72-jarige Elza Van Raemdonck in Vrasene op 16 januari 2009. Ook aan de moorden op 23 januari 2009 op de twee baby’s Corneel en Leon en de 54-jarige kinderverzorgster Marita Blindeman in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde, werd De Gelder schuldig verklaard.