Twaalf gewonden na brandstichting in Duitsland

Twaalf mensen, onder wie zeven minderjarigen, zijn gewond geraakt bij twee brandstichtingen in aan elkaar grenzende appartementsgebouwen waarin “mensen met buitenlandse achtergrond” wonen. Dat zegt de politie in de Duitse stad Augsburg.

mtm

Een woordvoerder van de politie zei dat de brandstichtingen, die in de nacht van donderdag op vrijdag gebeurden in het Beierse dorp Wallerstein, mogelijk xenofobe motieven hebben. Toch worden andere motieven nog niet uitgesloten. Een 22-jarige man die zich in de buurt van de gebouwen ophield toen het vuur werd geblust, werd gearresteerd.

Afgehakte varkenskop

Nog donderdag zei de politie in de Duitse hoofdstad dat een moskee in het district Kreuzberg een klacht had ingediend nadat ze een pakket had ontvangen met een afgehakte varkenskop en een boek van de Koran erin. Moslims beschouwen varkens als onrein.

Het incident is het laatste in een reeks misdrijven tegen vreemdelingen in Duitsland. In 2015 zochten meer dan één miljoen vluchtelingen uit door oorlog verscheurde landen in het Midden-Oosten asiel in Duitsland.

Midden november hadden de autoriteiten al 1.610 gewelddaden geteld tegen vluchtelingen of hun woning.