© Marc Peeters

Dieven stelen kluis via dak

Inbrekers zijn via het dak binnengedrongen in de Kringwinkel aan de Lierseweg in Herentals. Ze namen een kluis mee. Daarin zaten de ontvangsten van de voorbije dag.

Marc Peeters

De dieven drongen de sociale campus, waarin de Herentalse tak van de Kringwinkel Zuiderkempen is gevestigd, binnen via het dak. “De daders wisten goed waar ze een gat in het dak moesten maken”, zegt winkelverantwoordelijke Jan Cools. “In vrijwel heel het gebouw is het dak zo’n zes meter hoog, behalve net boven ons kantoortje dat op een soort van eerste verdieping werd ingericht.”

Zo geraakten de dieven snel tot bij de kluis. “Die hebben ze in zijn geheel meegenomen. We gaan ervan uit dat er minstens drie tot vier daders moeten geweest zijn. Die mankracht heb je nodig om de brandkast, die toch behoorlijk zwaar is, op te tillen en mee te nemen.” In de kluis zaten de dagontvangsten. “We maken geen details bekend, maar veel geld houden we nooit in huis”, zegt Cools.

De recherche van de lokale politie Neteland kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. Op het dak werden diverse schoensporen aangetroffen. Van de daders ontbreekt elk spoor. De voorbije dagen was het best druk in de Kringwinkel Zuiderkempen. Ook in Herentals is merkbaar dat de kringwinkel best wel een plek kan zijn om een origineel cadeautje op de kop te tikken.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio