© Archiefbeeld PH

Met steen naar lijnbus gegooid, moeder in shock

De lokale politie voert een onderzoek naar een incident in de Mahatma Gandhiwijk in Mechelen dinsdagavond. Twee ruiten van een lijnbus sneuvelden toen er met een steen naar werd gegooid. Niemand raakte gelukkig gewond. Eén vrouw was wel in shock.

Sven Van Haezendonck

De bus van De Lijn was dinsdagavond omstreeks 20u onderweg van de Jozef Verbertstraat naar de Tervuursesteenweg, zo meldt radio Reflex. Kort nadat de bus werd bekogeld, zette de chauffeur zijn voertuig op de Tervuursesteenweg aan de kant. Daar wachtte hij de hulpdiensten op.

Een moeder met een kind was door de feiten erg aangedaan. "Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Die werd meteen na de melding opgroepen om mogelijke gewonden te verzorgen", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

In de buurt werden enkele stenen teruggevonden die mogelijk werden verzameld door de stenengooier(s). "Wij tillen vrij zwaar aan de feiten. We verzamelen getuigenverklaringen en camerabeelden om de daders te vatten", stelt Van de Sande.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio