Kagé en Kamara

Kagé en Kamara© rr

KV Kortrijk schorst van verkrachting verdachte spelers: "Vertrek tijdens winterstop?"

KV Kortrijk heeft de twee spelers geschorst die ervan verdacht worden een vrouw te hebben verkracht. Het duo mag geen wedstrijden spelen en ook niet langer trainen in groep. Ze krijgen wel nog individuele trainingen.

jvh

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Voorzitter Joseph Allijns bevestigde dat KV Kortrijk zijn spelers Hervé Kage (26) en Aboubakar Kamara (20) schorst "tot er meer duidelijkheid is". De club stelt zich ook burgerlijke partij in het strafonderzoek: "We zijn natuurlijk erg ontgoocheld in onze spelers, zonder vooruit te willen lopen op hun schuld of onschuld. Maar dan kunnen we tenminste tijdig kennis nemen van wat er gaande is in het strafonderzoek, en de nodige maatregelen nemen."

Bij Sporza ging Allijns ook dieper in op de toekomst van beide spelers: "Misschien kunnen we tijdens de winterstop een oplossing voor beide spelers vinden. Dat hoop ik toch. In elk geval zal ik praten met beide spelers om misschien vervroegd een einde te maken aan hun contract. We willen niemand beschuldigen. Als beiden geen feiten hebben gepleegd, dan willen we ze niet dieper in de put steken. Maar KVK heeft een goeie naam en ik wil niet dat die bezoedeld wordt door mogelijk wangedrag van twee spelers." De dagen van Kagé en Kamara als spelers van Kortrijk lijken dus geteld.

Yannick De Vlaemynck, de advocaat van Hervé Kage, ontkent dat zijn cliënt iets strafbaars heeft gedaan: "Momenteel is er geen enkel element tegen Hervé. Als er ook maar de kleinste aanwijzing van schuld zou zijn, zou hij in verdenking zijn gesteld door de onderzoeksrechter. Maar dat is niet gebeurd. Al staat de reputatie van mijn cliënt wel op het spel, en wordt zijn familie getroffen door dit verhaal."

"Over de inhoud van de zaak mag ik niets zeggen. Ik kan wel zeggen dat als de pers de waarheid zou kennen, ze geen regel over de zaak zou schrijven. Door de politie ondervraagd worden betekent niet dat je een misdadiger bent, maar dat is wel het beeld dat nu wordt opgehangen door de pers. Voor ons is deze zaak gesloten. Ik weet natuurlijk niet wat KV Kortrijk zal doen, maar ik ga ervan uit dat de club het principe van onschuld tot bewijs van tegendeel toepast."

Groepsverkrachting

Kagé en Kamara worden samen met nog twee andere voetballers verdacht van de groepsverkrachting van een 20-jarige vrouw. Ze zouden alles bovendien gefilmd hebben met een telefoon. “Het gebeurde op het appartement van Kage”, zegt een getuige die erbij was.

Drie voetballers waren die avond op bezoek op het appartement van profvoetballer Hervé Kage in Kortrijk: de Franse aanvaller Aboubakar Kamara en nog twee anderen. Een van hen had zijn 20-jarige vriendin D. meegenomen. B., een 22-jarige voetballer die erbij was, beweert stellig dat hij niet heeft meegedaan. Alle anderen hebben volgens B. die avond in het appartement seks gehad met de West-Vlaamse vrouw.

De vrouw stapte een tijdje later naar het gerecht en diende een klacht in wegens verkrachting. Dat gebeurde eind november.

Ondervraagd

Zowel Kage, Kamara als B. werden de laatste weken uitgebreid ondervraagd over de klacht. Ook de bewuste video-opname is ondertussen al in handen van de Kortrijkse politie. Het Kortrijkse parket bevestigde gisteren dat er een onderzoek loopt tegen enkele mannen, onder wie Kage en Kamara, wegens verkrachting. Het onderzoek zit in zijn eindfase, daarna beslist het parket of het de zaak voor de correctionele rechtbank brengt. Op dit moment is geen enkele van de vier mannen aangehouden.

Groepsverkrachting gefilmd in appartement profvoetballer

© belga

Twee voetballers van KV Kortrijk worden samen met nog twee andere voetballers verdacht van de groepsverkrachting van een 20-jarige vrouw. Hervé Kage (26) en Aboubakar Kamara (20) zouden alles bovendien gefilmd hebben. “Het gebeurde op het appartement van Kage”, zegt een getuige die erbij was.

Drie voetballers waren die avond op bezoek op het appartement van profvoetballer Hervé Kage in Kortrijk: de Franse aanvaller Aboubakar Kamara en nog twee anderen. Een van hen had zijn 20-jarige vriendin D. meegenomen.

B. , een 22-jarige voetballer die erbij was, beweert stellig dat hij niet heeft meegedaan. Alle anderen hebben volgens B. die avond in het appartement seks gehad met de West-Vlaamse vrouw.

De vrouw stapte een tijdje later naar het gerecht en diende een klacht in wegens verkrachting. Dat gebeurde eind november.

Ondervraagd

Zowel Kage, Kamara als B. werden de laatste weken uitgebreid ondervraagd over de klacht. Ook de bewuste video-opname is ondertussen al in handen van de Kortrijkse politie.

Het Kortrijkse parket bevestigde gisteren dat er een onderzoek loopt tegen enkele mannen, onder wie Kage en Kamara, wegens verkrachting. Op dit moment is geen enkele van de vier mannen aangehouden.

Klacht tegen twee spelers KV Kortrijk wegens verkrachting

© Belga

Het parket van Kortrijk heeft woensdagnamiddag het nieuws uit onze krant bevestigd dat er een klacht voor verkrachting loopt tegen Kortrijk-spelers Hervé Kage en Aboubakar Kamara.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Hervé Kage en Aboubakar Kamara zaten zondag niet in de selectie van KV Kortrijk op AA Gent. “Een keuze van de trainer”, beweerde voorzitter Joseph Allijns, die vandaag in onze krant wel toegaf dat beiden eerder door de politie verhoord werden. Een maand geleden zouden beide spelers ook al eens door de politie van het trainingsveld gehaald zijn.

“Het klopt dat beide spelers ondervraagd werden door de politie”, vertelde voorzitter Joseph Allijns, zelf advocaat, in onze krant. “Dat was ons ter ore gekomen en wij hebben hen ontboden. Ze hebben dat bevestigd met de uitleg dat ze gehoord werden als getuigen in een bepaalde zaak. Aangezien het strafdadenonderzoek geheim is, wil ik mijn spelers dan ook geloven.”

Klacht ingediend door een vrouw

Het Kortrijkse parket bevestigt nu toch dat er een gerechtelijk onderzoek loopt tegen twee spelers van KV Kortrijk. Het betreft zedenfeiten (verkrachting). Er is een klacht ingediend door een vrouw. Verder onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter zal nu moeten duidelijk maken of er inderdaad strafbare feiten zijn gepleegd en door wie. De namen van de KVK-spelers zijn niet de enige namen die in de klacht vernoemd worden.

Alvast Hervé Kage is niet onbesproken. De flankaanvaller zat in 2012 al een maand in de cel voor vermeende medeplichtigheid bij schriftvervalsing.

KV Kortrijk officieel niet op de hoogte van zedenonderzoek

"We kunnen op dit moment enkel afwachten. Uiteindelijk blijft iemand onschuldig tot het tegendeel is bewezen. We kunnen hier als club weinig tegen doen. De belangen van de club en van de spelers staan uiteraard voorop", aldus Jelle Brulez, communicatieverantwoordelijke van de voetbalclub.

De club wacht het verdere verloop van het onderzoek af vooraleer eventuele bijkomende stappen worden overwogen. "Gelet enerzijds op het geheim van het onderzoek en anderzijds het vermoeden van onschuld tot bewijs van het tegendeel van eventuele betrokken partijen, kan en wil de club tot nader bericht niet verder reageren op deze zaak", aldus KV Kortrijk in een mededeling.

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws