Wisselvallige kerst

Donderdagmiddag neemt de bewolking toe en later kan er al wat regen vallen aan de kust en over het westen van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima bedragen 8 graden in de Ardennen en ongeveer 13 graden elders.

Donderdagavond is er veel bewolking met tijdelijk regen. Donderdagnacht wordt het van het westen uit droog, maar in de regio ten zuiden van Samber en Maas blijft het nog geruime tijd regenachtig. De minima bedragen 3 graden op de Ardense hoogten en zowat 6 graden in de andere regio’s.

Vrijdag neemt de bewolking toe vanuit het zuiden, later gevolgd door regen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig, en krimpt van zuidwest naar zuid. De maxima komen uit op 8 graden in Hoog België tot zowat 12 graden elders.

Tijdens het weekend en wellicht ook maandag blijft het droog met geregeld zon. Van dinsdag tot de jaarwisseling is het licht wisselvallig maar het blijft zeer zacht. De middagtemperatuur schommelt de hele tijd rond 13 graden.