© Belga

Voetballers KV Kortrijk verdacht van groepsverkrachting meisje (20)

Twee voetballers van KV Kortrijk worden samen met nog twee andere voetballers verdacht van de groepsverkrachting van een 20-jarige vrouw.

cel, tlg, mkm, jve, fvm, jvr

‘Die avond was de sfeer nogal los. En plots gebeurde het gewoon’, zegt B., een 22-jarige voetballer. Het hele verhaal dateert volgens hem al van drie maanden geleden. Zelf heeft hij die avond niet meegedaan, beweert B. stellig. Maar hij geeft toe dat hij aanwezig was, want op dat moment woonde hij in op het appartement van profvoetballer Hervé Kage in Kortrijk. Volgens verschillende bronnen zouden Kage (26) en Aboubakar Kamara (20) alles gefilmd hebben.

De Franse aanvaller Kamara was die bewuste avond bij Kage op bezoek met nog een vierde man. Die laatste had zijn 20-jarige vriendin D. meegenomen.

Alle anderen hebben die avond daar in het appartement seks gehad met de West-Vlaamse vrouw, bevestigt B.

De vrouw diende eind november een klacht in wegens verkrachting. Het filmpje dat de voetballers van de avond gemaakt hadden, werd de weken daarop rondgedeeld in verschillende West-Vlaamse voetbalkleedkamers.

Ook enkele mensen uit de omgeving van de jonge vrouw zagen de video. Toen zij dat te horen kreeg, zou de vrouw beslist hebben om alsnog naar het gerecht te stappen.

Zowel Kage, Kamara als B. werd de laatste weken uitgebreid ondervraagd. Ook de bewuste video-opname is intussen al in handen van de Kortrijkse politie. De voetballers beweren allemaal hetzelfde: de vrouw is niet verkracht want het gebeurde met haar instemming. B. neemt het op voor zijn vrienden: ‘Ze was niet dronken, en niet onder invloed. Zij heeft het initiatief genomen.’

Het Kortrijkse parket bevestigde gisteren dat er een onderzoek loopt tegen enkele mannen, bij wie Kage en Kamara, wegens verkrachting. ‘Het onderzoek moet uitwijzen of er strafbare feiten zijn gebeurd’, zegt woordvoerder Tom Janssens. Niemand van de vier mannen is aangehouden.

De advocaat van Kage, Yannick Devlamynck, zegt dat zijn cliënt onschuldig is: ‘Als er ook maar de minste indicatie was dat dit waar was, zou mijn cliënt al lang in verdenking zijn gesteld. Het kleinste bewijs zou genoeg zijn om hem in de gevangenis te stoppen. Dit is een ramp voor het imago van Kage.’

Voetbalclub KV Kortrijk wacht het onderzoek af vooraleer commentaar te geven.