© Bart VANDENBROUCKE

Antwerp dicht bij akkoord met Mathieu Cornet

Antwerp wil met het oog op de terugronde graag nog minstens één spits vastleggen. Daarvoor richt de Great Old zijn pijlen op Mathieu Cornet, spits op overschot bij Oostende. “De onderhandelingen vorderen goed”, zegt de Namenaar.

gegy, stdr, jug

Met zijn 25 jaar en 1 meter 90 past Cornet perfect in het profiel van spits waar Antwerp naar op zoek is. Ook toenmalig coach Jimmy Floyd Hasselbaink toonde twee jaar geleden al interesse in de stevige aanvaller.

Zeker vorig seizoen maakte Cornet indruk in tweede klasse door vijftien keer te scoren voor Virton. Dat leverde hem een transfer op naar Oostende, maar bij die ploeg in vorm kan hij zich moeilijk doorzetten. Hij wordt geblokkeerd door topschutter Cyriac en Akpala.

De interesse is zeer concreet, want Antwerp-CEO Patrick Decuyper ging de afgelopen weken al twee keer naar de beloften van Oostende kijken om Cornet aan het werk te zien, dat bevestigt de spits: “Hij is twee keer komen kijken, ja, maar eigenlijk volgt Decuyper me al langer dan vandaag.”

Er zijn ook al gesprekken geweest op clubniveau. “De onderhandelingen vorderen goed. Ik heb mijn handtekening nog niet gezet, maar misschien komt er een van de komende dagen een doorbraak.”

Cornet ligt nog anderhalf jaar vast bij de ploeg van Marc Coucke, maar KVO zou niet moeilijk doen bij een definitieve transfer aangezien Cornet amper speelkansen krijgt. Hij kwam dit seizoen nog maar één keer in actie.

Lees het hele verhaal in Gazet van Antwerpen

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws