© Belga

Victor Vazquez verlaat Club Brugge

De transfer van Victor Vazquez naar Cruz Azul is zo goed als rond. De makelaar van de 28-jarige Spanjaard vertoeft momenteel in Mexico om alles te finaliseren. Ook met Club is er een akkoord. Vazquez tekent voor drie jaar in Mexico en gaat er netto zo'n anderhalf miljoen euro per jaar verdienen.

gma

Club Brugge vangt zo'n 2 miljoen euro voor de middenvelder, die in Mexico een contract kan ondertekenen voor drie jaar waarbij hij zijn brutoloon maar liefst verdubbelt.

De transfer van Victor Vazquez komt er na scherpe onderhandelingen. Cruz Azul en Club Brugge bereikten eerst een akkoord om de speler te transfereren voor een bedrag van 1,5 miljoen euro, maar blauw-zwart bedacht zich en vroeg plots 2 miljoen euro. Cruz Azul besloot daarop de aangeboden 1,5 miljoen aan te vullen met een kampioenschapspremie van 300.000 euro, maar dat kon Club niet overtuigen. De Mexicanen betalen uiteindelijk zo'n 2 miljoen euro voor de Spanjaard, mogelijk aangevuld met de kampioenenpremie.

Vazquez kwam eerder al tot een persoonlijk akkoord met Cruz Azul voor een contract van drie jaar. Hij zal er zo'n anderhalf miljoen euro netto per jaar verdienen. Bij Club ving de Spanjaard dik één miljoen euro bruto per jaar.

Voor de laatste match voor de winterstop tegen KV Kortrijk is Vazquez overigens beschikbaar. Vraag is alleen of de Spanjaard het risico op een eventuele blessure vlak voor het afronden van zijn transfer wel wil nemen.

Meer voetbalnieuws