© VIER

'Minimoefti' scherp voor VIER in aankondiging nieuw seizoen 'De Ideale Wereld'

Dat VIER 'De Ideale Wereld' uit zijn aanbod schrapt, stelde heel wat fans van het satirische actualiteitenprogramma teleur. Groot was dan ook de vreugde toen Canvas niet veel later aankondigde dat zijn Otto-Jan Ham, Jelle De Beule en Sven De Leijer onderdak verschaffen. Dat gebeurt al vanaf 5 januari, zo laat Canvas weten.

fvranckx

Het is het bekende personage 'Minimoefti' uit het programma dat de eerste aflevering van 'De Ideale Wereld' op Canvas aankondigt: op 5 januari om 22 uur. De afleveringen zullen drie dagen per week te zien zijn en zullen ook online worden aangeboden.

'De Ideale Wereld' verhuist naar Canvas

© Frank Abbeloos

Het satirische actualiteitsprogramma 'De Ideale Wereld' van Otto-Jan Ham en Jelle De Beule zal vanaf maandag 4 januari op Canvas te zien zijn.

VIER besliste enkele weken geleden dat 'De Ideale Wereld' niet langer uitgezonden zou worden op de zender. Het satirische actualiteitenprogramma van Otto-Jan Ham, Jelle De Beule, Luc Haekens en Sven De Leijer liep sinds 31 augustus 2013 op de zender en won in die tijd onder meer een televisiester voor “Beste Informatieprogramma”.

Het programma, dat nog steeds bij Woestijnvis gemaakt zal worden, zal vanaf 4 januari voortbestaan op Canvas. “Met 'De Ideale Wereld' hebben we een ideale laatavond-afspraak. Met zijn unieke creativiteit en eigenzinnigheid past het programma perfect bij Canvas. We zijn bijzonder blij dat 'De Ideale Wereld' bij ons kan blijven voortbestaan.”

Woestijnvis

“Woestijnvis heeft altijd al goed samengewerkt met de openbare omroep”, zegt Erik Watté, CEO van Woestijnvis. “De start van een nieuw seizoen van 'De Ideale Wereld' op Canvas in 2016 is voor Woestijnvis het mooie begin van een nieuw hoofdstuk. Bovendien past de samenwerking met de VRT binnen de langetermijnstrategie van de aandeelhouders van De Vijver Media, die steeds kijken naar mogelijkheden om extra kansen te creëren voor creatief Vlaams talent enerzijds en samenwerking tussen verschillende partijen in de Vlaamse mediasector anderzijds. De komende jaren blijft Woestijnvis wel hofleverancier voor VIER.”