© TF1

Loïc Nottet wint Franse 'Sterren op de dansvloer' met recordscore

Loïc Nottet, de 19-jarige Waal die in mei voor ons land de vierde plek veroverde op het Eurovisiesongfestival, heeft zich naar eeuwige roem gedanst in Frankrijk. Nottet won woensdag 'Danse avec les Stars'. Hij kreeg van de jury van de danswedstrijd van de Franse zender TF1 maar liefst 80 op 80, een record.

fvranckx

Nottet danste met de Bulgaarse Denitsa Ikonomova op de tonen van 'Rain on my parade' van Barbara Streisand, 'Chandelier' van Sia en in de finale op die van 'Don't stop me now'. Daarin haalden ze het van de Franse actrice en zangeres Priscilla Betti. De jury bekroonde de prestatie van de jonge Belg met 80 punten, van het publiek kreeg hij 68 procent van de stemmen.

Loïc Nottet doet het weer

© rr

Onze Songfestivalheld Loïc Nottet blijft verbazen. De jonge Waalse artiest neemt in Frankrijk deel aan 'Danse avec les stars' en gooide de afgelopen weken al hoge ogen met eigenzinnige uitvoeringen van spectaculaire choreografieën. Tijdens de halve finale van vrijdagavond haalde hij de maximumscore van 10 op 10 met twee dansnummers: een cha cha op muziek van The Jacksons en een trio op het klassieke stuk Le Lac des Cygnes. Zal Loïc volgende week de finale winnen?