© MVN

K3 “te groot en dik” voor IJssculpturenfestival

Het IJssculpturenfestival in Brugge heeft nieuwe ijsbeelden laten maken van de K3-meisjes. De vorige waren “onherkenbaar, te groot, te dik en de meisjes stonden niet dicht genoeg bij elkaar”, liet Studio 100 weten aan de organisatie. “Ze hadden gelijk, het was echt niet goed genoeg”, zegt organisator Francis Vandendorpe.

tlb

“De CEO van Studio 100 heeft me laten weten dat ze de beelden niet mooi vond”, zegt organisator Francis Vandendorpe. “Ze oogden nogal groot en dik en ze leken niet echt op K3. Het waren precies drie Vlaamse boerinnetjes.”

De organisator liet daarom nieuwe beelden maken, borstbeelden dit keer. “De benen van de K3-meisjes zijn gewoon té slank om ze uit ijs te houwen”, zegt Vandendorpe. “De beelden zouden gewoon ingestort zijn als we hun onderstel zo dun gemaakt hadden.” (lacht)

Anja Van Mensel, de CEO van Studio 100, reageert een beetje verrast. “Wij hadden inderdaad een aantal opmerkingen over de beelden, maar voor ons was het nu ook niet nodig dat ze volledig nieuwe beelden maakten.”