© Joren De Weerdt

© GVA

1 / 3

“Onze Pullo is helaas een zinloze dood gestorven”

De eigenaar van het paard dat vorig jaar tijdens het nieuwjaarsvuurwerk in Nijlen zo schrok dat het letterlijk doodviel, is ontgoocheld. Al zijn acties en zelfs een protestmars met honderden gelijkgestemden hebben er niet voor kunnen zorgen dat vuurwerk verboden wordt.

Bert Provoost

Om drie minuten na middernacht zeeg Pullo op 1 januari 2015 neer in zijn weide in Nijlen. Hij stierf door een hartaderbreuk. Later zou uit de autopsie blijken dat het paard in perfecte gezondheid was en echt van schrik gestorven is. Het werd een groot trauma voor Peter Huyskens en zijn gezin. Pullo werd meteen het symbool van een heisa rond overdreven vuurwerkgebruik, met vele duizenden reacties op sociale media.

“Ik heb toen ontelbare steunbetuigingen gehad. Uit het hele land lieten dierenliefhebbers weten dat ze achter ons stonden. We hebben dan zelfs een protestmars gehouden in Nijlen, waarnaar honderden dierenliefhebbers uit de hele provincie afzakten. Nu vragen ze me of het iets uitgehaald heeft, maar helaas. We hadden gehoopt op een vuurwerkverbod, of tenminste op vuurwerkvrije zones. Maar van dat alles is niets in huis gekomen.”