© avt

Basketbal 3DE KLASSE (m)

Geel mikt nog naar vijfde plaats

Finas Geel speelt zondag een vooruitgeschoven match op Willebroek, het nummer twee. “Zonder al die blessures bij de seizoenstart hadden we daar ook kunnen staan”, zegt kapitein Peter Vandeweyer.

avt

Een evaluatie van de heenronde met Vandeweyer: niemand bij Geel heeft een ruimere blik dan de ploegkapitein, die nog altijd het Geelse basketbal belichaamt.

“Ik speel al 18 jaar in de eerste ploeg”, zegt hij. “Ik heb veel meegemaakt, maar ben nooit aan een seizoen begonnen zoals het huidige. We kampten met vijf geblesseerde spelers en leden vier nederlagen op rij. Je weet wel dat dat kan gebeuren, maar stel je maar eens voor dat alles normaal verlopen was en we onze sterke voorbereiding hadden doorgetrokken. Als we van die vier matchen er twee hadden gewonnen, stonden we nu mee op de tweede plaats. Hoewel we in de terugronde negen van de dertien keer thuis spelen, is het twijfelachtig dat we daar straks nog geraken.”

Ondanks die gemiste start zijn de Geelse ambities niet kleiner geworden. “We konden een reeks van acht matchen zonder nederlaag neerzetten, maar in derde klasse ligt de kwaliteit van de teams zo dicht bij mekaar dat zelfs de leider tegen de laatste kan verliezen”, zegt Vandeweyer. “Baasrode, dat rode lantaarn was toen wij er speelden, was een even moeilijke brok als alle anderen. Daartegenover stond onze nipte nederlaag op het haast onklopbare Ekeren. Wel, die wedstrijd hadden we evengoed kunnen winnen. Voorspellingen doen over wie straks kampioen gaat worden, heeft dus weinig zin. Ekeren is uiteraard eerste keuze, maar ik sla Lommel, Willebroek en Neufchateau, waar we vorige zondag pas in de slotminuten verloren, ook hoog aan.”

Vandeweyer kijkt echter vooral naar zijn eigen team. “Normaal horen we in de top vijf thuis. Met die negen thuismatchen, moet dat nog altijd mogelijk zijn.”

Meer sportnieuws