© GEERT TRESIGNIE

Voetbal 3de klasse B Hoogstraten - Derdeklasser stelt snel opvolger aan voor ontslagen Tom Gevers

Eric Franken traint Hoogstraten

Een dag na het ontslag van trainer Tom Gevers heeft Hoogstraten Eric Franken voorgesteld als zijn opvolger. De 52-jarige ex-coach van Geel tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor volgend seizoen.

steven rosiers

Franken was snel rond met Hoogstraten. “De club heeft contact met mij opgenomen en we hebben een tweetal keer samengezeten”, aldus Franken. “Het klikte vrij goed en onze visies vielen mooi samen. Al bij al was het snel beklonken. Bij mij begon het ook weer te kriebelen. Ik heb alles op een rijtje kunnen zetten en heb heel wat wedstrijden gezien in de lagere reeksen. De batterijen zijn opgeladen.”

Als trainer van Geel - waar hij begin november werd ontslagen - speelde Franken al regelmatig tegen Hoogstraten. “Ik ken de club goed. Een heel groot aantal spelers is actief geweest in tweede klasse en ik ken hun kwaliteiten. Roy Mauro is nieuw, maar hem ben ik ook al tegengekomen. En Jasper Van der Heyden heb ik zelf gehad bij Geel. Het lijkt me duidelijk dat deze ploeg meer kwaliteiten heeft dan het klassement doet vermoeden. Misschien niet om in de top drie te eindigen, maar iets tussen de zesde en de tiende plaats moet makkelijk haalbaar zijn met deze spelersgroep. Ik zou dit seizoen nog graag rond de zevende of de achtste plaats eindigen, en misschien toch nog een graantje meepikken en zo dicht mogelijk bij de eindrondeplaatsen komen. Van onze volgende vier wedstrijden spelen we er drie op eigen veld. Dat wordt meteen een belangrijke waardemeter.”

Op maandag 28 december leidt Franken zijn eerste training. “Dat programma houd ik aan, want dat hadden de spelers al langer gekregen. De week daarna moet ik nog bekijken. Ik ga in ieder geval ook individuele gesprekken plannen met de spelers.”

Franken tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie voor volgend seizoen. “We gaan even kijken hoe het loopt en wat de toekomst biedt. Maar ik heb acht jaar bij Geel gezeten en ben dus vrij honkvast.”

Voorzitter Jan Michoel is tevreden over de komst van Franken. “We hadden in het verleden al eens aan hem gedacht. Hij is toch iemand met ondervinding en gaf ons meteen een goede indruk. Hopelijk blijkt dit een goede keuze.”

Meer sportnieuws