© Rudy DECLERCK

Voetbal 2de klasse - Spits van Oostende wil graag naar Bosuil

Antwerp denkt aan Cornet

Antwerp wil met het oog op de terugronde graag nog minstens één spits vastleggen. Daarvoor richt de Great Old zijn pijlen op Mathieu Cornet, spits op overschot bij Oostende. “Patrick Decuyper volgt me al langer dan vandaag”, laat de Namenaar niets aan de verbeelding over.

gegy, stdr, jug

Met zijn 25 jaar en 1m90 past Cornet perfect in het profiel van spits waar Antwerp naar op zoek is. Ook toenmalig coach Jimmy Floyd Hasselbaink toonde twee jaar geleden al interesse in de stevige aanvaller. Zeker vorig seizoen maakte Cornet indruk in tweede klasse door vijftien keer te scoren voor Virton. Dat leverde hem een transfer op naar Oostende, maar bij die ploeg in vorm kan hij zich moeilijk doorzetten. Hij wordt geblokkeerd door topschutter Cyriac en Akpala.

De interesse is zeer concreet, want Antwerp-CEO Patrick Decuyper ging de afgelopen weken al twee keer naar de beloften van Oostende kijken om Cornet aan het werk te zien, dat bevestigt de spits: “Hij is twee keer komen kijken, ja, maar eigenlijk volgt Decuyper me al langer dan vandaag.” Er zijn ook al gesprekken geweest op clubniveau. Cornet ligt nog anderhalf jaar vast bij de ploeg van Marc Coucke, maar KVO zou niet moeilijk doen bij een definitieve transfer aangezien Cornet amper speelkansen krijgt. Hij kwam dit seizoen nog maar één keer in actie.

Verhuur of definitieve overgang?

Cornet zelf, die al meermaals onderhandelde met de club uit Deurne-Noord, had ook gisteravond een gesprek met Antwerpbaas Patrick Decuyper. Veel water moest er blijkbaar niet meer naar de zee vloeien, want dat de opgeschoten aanvaller wat graag naar de Bosuil wil komen, staat buiten kijf. “Ik ben 25 en wil nu echt wel spelen, want de bank of de tribune in Oostende ben ik nu echt wel beu”, zegt Cornet. “Antwerp toont al even interesse en biedt me zeker nu die kans. Dus de mogelijkheid bestaat dat ik kom, ja, al moet ik nog afwachten wat Oostende met mijn contract (tot juni 2017, red.) wil doen. Of het een verhuur of een definitieve overgang wordt, dat weet ik dus nog niet. Maar ik heb er alleszins veel zin in om naar Antwerp te komen. De club heeft een fantastisch verleden, maar nu ook weer een mooie toekomst, en dat was alweer even geleden. Ook die vele fans, daar wil een voetballer het voor doen. Bovendien wil de club dit jaar promoveren naar eerste klasse, ook voor mij (doelt op zijn leeftijd, red.) het perfecte moment. Antwerp groeit dag na dag, dus ik zou graag op de Bosuil spelen. Ik hoop dat het snel rond is, want dan kan ik met een gerust gemoed even met vakantie om nadien mee op stage te gaan met Antwerp (naar het Spaanse Murcia van 3 tot en met 10 januari, red.).”

Dat de nood hoog is op de Bosuil, hoeft niet gezegd, hoewel Antwerp medeleider is in de stand. Maar als de Great Old straks de promotie wil gaan afdwingen, dan moet het naarstig op zoek naar minstens één en misschien zelfs twee nieuwe spitsen. Eerder deed het al pogingen om ex-Charleroispits Cédric Fauré na de winterstop naar de Bosuil te halen, maar de voorzitter van Union ligt dwars. Een naam die in dit kader ook vaak wordt genoemd is die van Mamadou Diallo. De Malinees scoorde dit seizoen al vijftien keer voor Tubeke. Er zijn in dat dossier twee struikelblokken: Tubeke is een rechtstreekse concurrent van Antwerp en wil Diallo niet zonder slag of stoot laten gaan, én de looneisen van de 33-jarige spits zouden ook niet van de poes zijn. Maar als Cornet naar de Bosuil komt, lijkt een eerste hiaat al opgevuld.

Meer sportnieuws