© avt

IJshockey bene Liga

Wielrenner Stef Vermeulen loodst Olympia Heist naar zeldzame zege: “We waren helaas te laat thuis om nog te vieren”

Olympia Heist boekte vorige zondag in het Nederlandse ‘s Hertogenbosch een eerste overwinning in de Bene Liga. Stef Vermeulen, in de zomermaanden ook een degelijk wielrenner, scoorde driemaal. “Door onze late thuiskomst was er helaas geen tijd om te vieren”, klonk het achteraf.

lce

Olympia Heist beleeft een zwak seizoen. Vorige zondag zorgde het team van coach Hes Roelofs eindelijk voor een uitschieter. Het Nederlandse Den Bosch werd met 4-7 verslagen. Stef Vermeulen kroonde zich met drie goals tot matchwinnaar, maar van vieren was achteraf nauwelijks sprake.

“We waren zondagnacht pas om één uur in Heist en ik moest om zeven uur al uit de veren om te gaan werken”, aldus Stef Vermeulen.

De vreugde om de overwinning was er niet minder om. “We wonnen eerder al eens tegen Eindhoven in overtime. Dit was onze eerste ­zuivere zege”, vertelt Vermeulen. “En of dat deugd deed. We hebben het al een heel seizoen moeilijk, zowel in de Bene Liga als in de Beker van België. Al onze tegenstanders lijken wel een klasse sterker. Stilaan komen we erdoor, en dat belooft voor de tweede competitiehelft.”

Die stelt voor Olympia niet veel meer voor, want in de Beker van België zijn de Heistenaren uitgeschakeld en in de Bene Liga moeten ze genoegen nemen met een plaatsje in de troostingsgroep. “We gaan er alleszins nog het beste van maken”, aldus Stef Vermeulen, die intussen ook al met zijn gedachten bij het nakende wielerseizoen zit, want ook als wielrenner doet hij het goed. “Als voorbereiding op het ijshockeyseizoen ging ik vroeger fietsen met enkele wielertoeristen. Dat ging zo goed dat ik me als eerstejaarsbelofte bij KW Zuiderkempen aan competitie waagde. Sinds augustus vorig jaar behaalde ik sterke resultaten. Ik stond geregeld mee op het podium. Op dat elan wil ik doorgaan. Naast ijshockey ben ik ook gek op wielrennen.”

Vermeulen weet zich hierbij gesteund door zijn ouders en zijn vriendin Naomi, zelf een kunstschaatsster, met wie hij sinds kort samenwoont in Schriek. “Zij zijn mijn beste supporters.”

Meer sportnieuws