Viva For Life van RTBF brengt meer dan 3 miljoen euro op

Print

De derde editie van de RTBF-liefdadigheidsactie Viva For Life heeft 3.028.775 euro opgehaald, maakte de RTBF woensdagavond bekend toen de drie presentatoren om 20.30 uur hun studio mochten verlaten. Daarmee verbreekt de actie alvast het bedrag van vorig jaar, toen 2,1 miljoen euro verzameld werd. Dat bedrag werd vervolgens verdeeld onder 51 projecten voor kinderen in nood.

De drie presentatoren zaten zes dagen opgesloten in een glazen studio, die dit jaar op het Place de la Digue in Charleroi stond opgesteld. Net zoals in 2013 en 2014 werd er 144 uur non-stop uitgezonden op de verschillende RTBF-zenders. De twee vorige edities vonden plaats in Luik. Vorig jaar werd nog 2.100.000 euro opgehaald.

De drie presentatoren, Sara De Paduwa, Sébastien Nollevaux en Cyril, presenteerden van donderdag 17 tot en met woensdagavond 23 december onafgebroken en overleefden louter op sapjes. Die formule hanteerde ook Studio Brussel enkele jaren, tot het overstapte op de huidige ‘Warmste Week’.

Op het podium verschenen in Charleroi de afgelopen week artiesten zoals Loïc Nottet, Patrick Bruel en Zazie. Die laatste was bovendien meter van de actie.

Het recordbedrag zal gestort worden ‘aan verenigingen die werken rond kinderen jonger dan zes die onder de armoededrempel leven, of 1 op de vier kinderen in Wallonië en Brussel’, aldus nog de RTBF. ‘Meer dan 140 verenigingen hebben geantwoord op onze oproep tot projecten. Om welke projecten het gaat, wordt in februari bekendgemaakt.’

In Vlaanderen loopt de solidariteitsactie Music For Life nog tot donderdag, op kerstavond mogen de drie presentatoren van Studio Brussel hun studio in De Schorre in Boom verlaten.

Nu in het nieuws